Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
Почело уређење дворишта
ОСНОВНА ШКОЛА ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ

Почело уређење дворишта

У току су радови на две школе, пројекти постоје за још две. Остало је да уредимо још четири градске и пронађемо начин на који могу да пређу на рад у једној смени
Реконструкција дворишта Основне школе „Јанко Веселиновић“ почела је прошле среде. Циљ је да двориште добије нови изглед, ради веће безбедности деце, а овај простор ће додатно бити оплемењен зеленом површином. Вредност радова је четири милиона динара и финансира их град Шабац.
-Заиста сам поносан као и сви Шапчани на чињеницу да су покренуте теме, како изгледа живот најмлађих грађана и уређење амбијената у ком они проводе највише времена. Ово је постала веома важна ствар попут Савске авеније. Школска дворишта где се окупљају најмађи требају да прате ритам уређења града. За ОШ „Јанко Веселиновић“ постоји добар пројекат који подразумева уређење читавог компекса. Такође је урађен сличан за дворишта Основних школа „Николај Велимировић“ и „Ната Јеличић“. Радови ће трајати током лета. Новца у буџету имамо довољно тако да инвестициони циклус неће стати - рекао је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић приликом своје посете поменутој школи протеког четвртка.
Од тринаест основних школа пет је прешло на рад у једној смени.
-У току су радови на две школе, пројекти постоје за још две. Остало је да уредимо још четири градске и пронађемо начин на који могу да пређу на рад у једној смени. Да би се растеретила ОШ „Лаза К. Лазаревић“ биће потребно да урадимо још два школска објекта. Желим да у наредне четири године живимо још боље- поручио је градоначелник.
Пројектна документација за уређење школе била је спремна неколико година.
-Млади архитекта Александар Лукић је поред нове бехатон подлоге својим пројектом у једном делу предвидео зелену површину. Ту ће бити засађена стабла прилагођена простору, а заштитни знак школе пауловнија, остаће на старом месту - истакла је директорка ОШ „Јанко Веселиновић“ у Шапцу, Љиљана Стојановић.
Школа је раније добила нову фискултурну салу, која има сјајне услове за одржавање наставе. Уређење дворишта подићиће квалитет наставе бар за једну степеницу више.
-Када сам ја била ђак ове школе двориште је било ново. Много тога се променило у претходим годинама. Срећна сам што сам доживела да се после толико година двориште поново реновира. Драго ми је што ће садашњи ђаци уживати у бољим условима. Овде је одржано много манифестација и радујемо се новим – навела је наставница математике у овој школи, Мирјана Стојичевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa