Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
Од договoра до реализације за десет дана
АСФАЛТИРАЊЕ ВАЖНИХ УЛИЦА НА ЛЕТЊИКОВЦУ

Од договoра до реализације за десет дана

Асфалтиране су улице Бањалучка, Јосифа Панчића и Нинка Перића и укупна вредност тих радова је око пет милиона динара. “Пре 15 година овде су биле њиве. Сада имамо и водоводну и канализациону мрежу, а у сарадњи са Градом Шапцем и градоначелником Небојшом Зеленовићем добили смо и асфалт” навео је мештанин Влада Марковић
Паралелно са уређењем града наставља се и асфалтирање путева и улица у селима и приградским насељима. Ових дана машине раде на више места на Летњиковцу и у Поцерском Причиновићу.
Асфалтиране су улице Бањалучка, Јосифа Панчића и Нинка Перића и укупна вредност тих радова је око пет милиона динара. Трећину радова у својим улицама финансирали су мештани, док је две трећине финансирано из буџета Града. Такође, реконструисана је и улица Мике Петровића Аласа, житељима овог краја Поцерине познатија као Војни пут, у дужини од 270 метара.
Прве куће у улици Јосифа Панчића на Летњиковцу изграђене су пре 15-ак година. Неколико година касније урађена је водоводна мрежа, а пре неких годину дана и канализациона. Пресвлачењем улице асфалтом ово насеље је потпуно урбанизовано.
-Пре 15 година овде су биле њиве. Сада имамо и водоводну и канализациону мрежу, а у сарадњи са Градом Шапцем и градоначелником Небојшом Зеленовићем добили смо и асфалт. Учествовали смо трећином средстава у асфалтирању. Протекло је 10 дана од договора са градоначелником до реализације. Захвалан сам свима који су учествовали у овоме, навео је мештанин Влада Марковић.
Улица има 13 кућа и договор је једногласно постигнут, а новац је сакупљен за неколико дана.
-Асфалт нам је значајан из много разлога. Већина нас има малу децу, а пут је био у веома лошем стању. Није могло да се прође. То је основни разлог. Затим, нема више прашине, брже одлазимо, долазимо. Све је сада лакше. Комшилук је сложан, лако смо се договорили и захваљујући помоћи градоначелника све је брзо завршено, каже Милић Петровић из улице Јосифа Панчића.
Дејан Живановић, мештанин, сматра да су становници ове улице прави пример како се решавају локални проблеми у интересу свих мештана.
-Становници ове улице, у партнерству са градом су успели да остваре свој заједнички интерес, а то је асфалтирање ове улице. Асфалтирањем и улице Нинка Перића спојене су две месне заједнице - Поцерски Причиновић и Летњиковац, чиме су сви грађани ове две месне заједнице у прилици да користе функционалан пут између ова два приградска насеља, невео је Живановић.
Завршетак радова у улици Јосифа Панчића у понедељак је посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који се захвалио свим мештанима који су учествовали у финансирању асфалтирања.
-Шабац је шампион развоја, а развој је када за 15 месеци урадите више од 160 улица. Урадили смо три улице на међи између Поцерског Причиновића и Летњиковца. Не морамо да се делимо, можемо и да се спајамо. Када за 15 месеци инвестирате више од 15 милиона евра види се напредак. Желим да се захвалим свим грађанима који живе у овом насељу, који су хтели да учествују у финансирању радова. Нису хтели ништа џабе. Када они дају свој динар, а град испрати са два, више се води рачуна о улици, сигнализацији и безбедности деце у саобраћају. Овде је најважнија слога која је произашла из разумевања, између потребе да живе добар живот и да сигуран живот, добар посао, пристојни услови буду једнаки и овде на пет километара од града и у центру града и на 40 километара од центра града. Треба да будемо поносни, да још развијамо Шабац, да живимо још боље. Шабац је наш, рекао је градоначелник Зеленовић на Летњиковцу.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa