Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
ШКОЛЕ У ЈЕДНОЈ СМЕНИ
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА ОБИШАО РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ОШ МАЈУР

ШКОЛЕ У ЈЕДНОЈ СМЕНИ

План је да у свим школама ученици похађају наставу у једној смени, да имају један час физичког васпитања, топли оброк и могућност да са наставницима раде домаће задатке, како би слободно време могли да проводе са породицом
У ОШ Мајур у току су радови на реконструкцији и надоградњи школе, као и изградња фискултурне сале. Уређењем ове образовне установе, град Шабац наставља реализацију пројекта „Школе у једној смени“.
Радови се паралелно одвијају три фазе.
- У малој школи, ученици од првог до четвртог разреда имаће шест учионица, нову свечану салу и простор за продужени боравак. Друга фаза је велика школа у којој ће бити 15 кабинета. Такође, напокон ћемо имати фискултурну салу која ће имати 1000 квадрата, 550 простора за игралиште, трибине за публику и пратеће просторије. Значајно је и то што добијамо и нову котларницу на биомасу којом ћемо постићи бољу енергетску ефикасност. Предвиђена температура у фискултурној сали је 18, а у учионицама око 20 степени, каже Живан Макевић, директор школе.
Завршетак радова у овој образовној установи превиђен је, изузев фискултурне сале, до почетка нове школске године.
ОШ Мајур наредну школску годину започеће једносменским радом. Овакав концепт омогућиће садржајнији боравак у школи, а бенефите ће имати ђаци, просветни радници и родитељи.
- Радује нас чињеница да је Град препознао потребу за рад школа у једној смени. Деца ће долазити у једном, преподневном ритму, када су најпродуктивнија. Поподне ће имати за одмор, спорт, породично окупљање, што ће допринети квалитетнијем друштвеном животу деце. За мене, као наставника српског језика, од посебног је значаја свечана сала, коју ћемо претворити у мало позориште. Наша деца су заинтересована за те активности и веома талентована и креативна. Када будемо имали мини позориште, сви ће имати прилику да се увере колико су деца у Мајуру добра и вредна, каже Вера Марђокић Симић, наставница српског језика и књижевности.
Према речима градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, важно је да у нашем граду, без обзира да ли је у питању центар, или у најудаљеније село, сва деца имају једнаке услове за рад. План је да у свим школама ученици похађају наставу у једној смени, да имају један час физичког васпитања, топли оброк и могућност да са наставницима раде домаће задатке, како би слободно време могли да проводе са породицом.
- Град Шабац има политику да све школе буду у једној смени. Ми ту политику реализујемо корак по корак, у складу са могућностима. За овај пројекат пријавили смо се на конкурс Канцеларије за јавна улагања РС и обезбедили средства у вредности од скоро два милиона евра. Учинићемо све да обезбедимо свим школама могућност једносменског рада, да би деца живела безбрижније. То нам је план и он је јасан – да сви живимо боље и сигурније, јер Шабац је наш, истакао је Зеленовић.
М.Ф.

Најновији број

23. септембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa