Инфо

11. јун 2020.11. јун 2020.
ПРАЗНИК ШАНСЕ
ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ГРАДА ШАПЦА

ПРАЗНИК ШАНСЕ

Празник Духа Светога празник је шансе за сваког човека, празник радости, наде и уласка у нови живот
У понедељак, на Друге Тројице, град Шабац прославио је своју славу. Свету литургију служио је архимандрит Филимон, старешина манастира Каона са свештенством Шабачке епархије. Свечаној литији и резању славског колача, присуствовао је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Празник Свете Тројице, у народу познат као Духови, један је од највећих хришћанских празника, дан када се прославља силазак Духа Светог на апостоле. Према речима свештеника Николе Ковачевића, овај празник посвећен је сваком од нас.
- Педесетница је рођендан цркве зато што је тог дана Дух Свети у виду огњених језика сишао на апостоле, када се на видљив начин показала унутрашња сврха и смисао дела Духа Светога у свету - да просвећује и освећује сваког човека који дође у додир са Њим. Ово је празник свих нас зато што свако долази у сусрет са Духом Светим у светој тајни крштења, када се преизобилно излива благодат и када се запечаћујемо за нови живот. Дакле, празник Духа Светога је празник шансе за сваког човека, празник радости, наде и уласка у нови живот. Зато са посебном радошћу празнујемо овај дан, славећи, пре свега, наш живот, поручио је Ковачевић.
Градоначелник Шапца честитао је суграђанима славу и пожелео добро здравље и квалитетан живот у нашем граду.
- Требало би да сви будемо поносни на све што смо до сада урадили и да у заједници, вођени хришћанском љубављу и бригом о сваком члану, наставимо и даље да изграђујемо наш лепи град. Никада више људи није присуствовало свечној литији. У разговору са свештеницима, закључио сам да овај град добија нову енергију која га носи и помаже му да се избори са свим недаћама. То је добар знак, рекао је Зеленовић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa