11. jun 2020.11. jun 2020.
LETNjIKOVAC

Asfaltiranje ulica u prioritetu

Od početka investicionog ciklusa vrednog 15 milona evra do danas u Šapcu je urađeno 165 ulica. Prošlog utorka je asfaltiran kolovoz u Mike Petrovića Alasa takozvani vojni put od ambulante do vojne kasarne na Letnjikovcu, u dužini 270 metara i širini pet.
-Mesna zajednica Letnjikovac nije iskoristila prošlogodišnja sredstva iz budžeta za izgradnju otvorenog bazena. Pošto projekat nije prošao na referednumu ostali su da se rade pojedinačni. Žitelji ovog kraja će imati priliku da se ponovo neposredno izjasne o tome na koji način da potroše više od dva miliona dinara-rekao je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović obilazeći radove.
Neke od ideja koji su građani predložili gradonačelniku između ostalog su da se poruši ograda ka Predškolskoj ustanovi kako bi deca imala više prostora za igru i da se izgradi biciklistička staza.
-Ja se potpuno slažem sa tim. Ovde je potrebna pešačka staza i drvored kako bi ovaj deo ulice povezao školu na Letnjikovcu i u Pocerskom Pričinoviću. Mi slušamo šta naši građani govore na referendumu. Šabac je zaista šampion razvoja. Razvoj je kada uradite 165 ulica. Razvoj je kada uradite 100 kilometara puteva i saobraćajnica. Razvoj je kada građani u svemu tome učestvuju. Svi treba da budemo ponosni zbog toga i da nastavimo još više da grad razvijamo. Šabac je naš-naglasio je Zelenović.
Meštanin Nikola Marković ističe značaj rekonstrukcije ove ulice posebno što povezuje dva velika naselja Pocerski Pričinović i Letnjikovac.
-Kroz ovu ulicu prolazi veliki broj sugrađana. Ona vodi do škole, ambulate, apoteke i crkve te je stoga njena rekonstrukcija bila neophodna. Od 1978. godine do danas nista ozbiljnije nije rađeno povodom njenog uređenja. Zahvalio bih se gradu Šapcu koji je imao sluha za naše potrebe. Šabac je iz dana u dan sve lepši, nadam se da će još više napredovati u periodu koji sledi. Imamo dosta planova. Ideja je da se uradi biciklistička i pešačka infrastruktura i da se time napravi prsten oko celog parka da bi deci omogućili da na bezbedan način dolaze u školu- istakao je Nikola.
Vladimir Branković, žitelj ulice Mile Petrovića Alasa kaže da su na asfalt čekali mnogo godina.
-Ovo je prva asfaltirana ulica na Letljikovcu. Bila je sva propala. Do sada smo se obraćali mnogima za njenu rekonstrukciju, međutim sve se svodilo na puka obećanja. Zahvaljujući granačelniku Zelenoviću najzad smo rešili i ovaj problem –podvukao je Branković.
Vrednost radova je dva i po miliona dinara. Sredstva su izvdojena iz budžeta Grada Šapca.
M.G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa