11. jun 2020.11. jun 2020.
Tri medalje posle pauze
ATLETIKA: AK “SPRINT” NA DVA TAKMIČENjA

Tri medalje posle pauze

Ovog vikenda su u Beogradu održana dva takmičenja posle skoro tri meseca pauze zbog pandemije virusa COVID 19 na kojima su učestvovali takmičari AK “Sprint” iz Badovinaca.
Posle tačno jednog meseca treninga i skoro dva meseca vrlo malih aktivnosti koje su se realizovale od kuće i u on line dopisivanju, “Sprinteri” su u dva dana uspeli da dođu do tri medalje. Iako još uvek pionir, najuspešniji je bio Veljko Rosić sa vicešampinskom titulom na Otvorenom prvenstvu Beograda za mlađe juniore (dve godine stariji atletičari) u skoku uvis sa novim ličnim rekordom od 1.74 (u dvorani ima 1.75 u uslovima bez kiše i vetra). Veljko je bio odličan i u bacanju koplja sa 44.38 metara, gde je zauzeo četvrto mesto i pokazao da izrasta u ozbiljnog kandidata za obaranje rekorda Đorđa Jovanovića u desetoboju u dve godine starijoj kategoriji mlađih juniora (atletičara i atletičarki do 18 godina). Kad smo kod rekorda, ove godine će ga sigurno postaviti i Miloš Erdevički. Miloš je takođe pionir, ali je uspeo da dobaci do 45.19 i uzme bronzanu medalju starijim drugarima. Pored koplja, Miloš je skakao u dalj i tu je pored velikih problema sa zaletom pokazao da se uskoro može računati da će preskakati 6 metara sa lakoćom jer mu je poslednji skok završio na 6.50 sa vrlo malim prestupom (na kraju je završio kao osmoplasirani sa 5.74 metara). Miloš ove godine juriša na rekord Nemanje Mišića u osmoboju za pionire.
Sledećeg dana na borilište Vojne Akademije su izašli mlađi juniori, čak njih sedam. Vicešampionsku titulu Otvorenog prvenstva Beograda osvojio je Stefan Lazić u skoku uvis sa 1.41 cm, a pored toga bio je odličan na 200 m gde je sa 31.88 sekundi zamalo ušao u finale. Odlično su takmičili i Stefan Jakšić u skoku udalj i skoku uvis (oba puta u finalu i oba puta lični rekord), Uroš Džinović (5. na 60 metara sa preponama i 6. u skoku udalj), Dragan i Darko Bohnec su uspeli da dođu do ličnih rekorda u sve četiri discipline na kojima su nastupali, kao i Nikola Perić i Aleksandar Dvokić.
Sledeće nedelje “Sprintere” očekuju Prvenstva Beograda za pionire i juniore, pa se sezona seli u Sremsku Mitrovicu, gde već počinju državna ekipna i pojedinačna takmičenja.
Treneri Dragan Radivojević i Ivan Đinić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa