18. jun 2020.18. jun 2020.
Priroda je u nama
UMEK obeležio Svetski dan životne sredine

Priroda je u nama

Udruženje mladih ekologa Umek ove godine kao i prethodnih obeležilo je Svetski dan zaštite životne sredine sa ciljem da se podigne ekološka svest o zaštiti prirode, očuvanju biodiverziteta sticanje navika za zdraviju i čistiju životnu sredinu.
Učenici 3. i 4. razreda osnovne škole Nikolaj Velimirović zajedno sa učiteljicama Suzanom Mijušković i Draganom kroz šetnju od škole do Letnjikovačke šume gde su ih dočekali članovi udruženja sa brojnim aktivnostima.
Edukativni deo Priroda je u nama bio je veoma kreativan jer su deca inspirisana prirodom i okolinom uz razne ideje oslikavala sve što su ih učili u školama. Kako je u dečjem odrastanju veoma bitna zdrava hrana dr. Nebojša Trojanović se potrudio da na slikovit način sa piramidom zdrave hrane prenese šta i kada treba jesti zašto je bitnio unositi voće i povrće, piti dovoljno vode dok su deca mogla isto da primene jer je na stolu bilo njihovo omiljeno voće i povrće, a najviše se pio sok od zove.
Edukatori su se potrudili da sve to što ostaje kao otpad bude pravilno reciklirano u kantama za reciklažu i nauče decu da smeće zagađuje životnu sredinu i zašto je važno reciklirati.
Sportski, a ujedno i takmičarski deo je za njih bio pravi izazov jer ih je sve pripremljeno kroz šumu čekalo kao iznenađenje. Održana je i Mala školica sporta na čelu sa trenerom Aleksandrom Jovanovićem. Pobednici su dobili besplatne vaučere za mesec dana treniranja omiljenog sporta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa