9. jul 2020.9. jul 2020.
VATERPOLO: VK „ŠABAC“

MOZAIK U ZAVRŠNOJ FAZI

Uskoro novi trener. Okosnica tima ostaje na okupu. Konkurencija nikada jača na domaćoj sceni. Klupske ambicije nepromenjene i najviše
Epidemiološka situacija je nestabilna, teško je sada i prognozirati kada će startovati nova sezona i kako će ona izgledati, ali kako vaterpolo među poslednjima startuje svoje šampionate, još ima vremena da sve bude prema planu. Ipak, dok je pauza u aktivnostima, klubovi su u borbi za formiranje sastava spremnih da ponesu teret favorita i očekivanja navijača u narednoj sezoni.Posle sedam godina ponovo je vaterpolo u fokusu i više klubova stvara kvalitetne ekipe, ne skrivajući želje da budu pretendenti za najviši plasman.
ŠABAC je šampion, branilac titule i ne boji se konkurencije, već želi da ponovo ima sastav dovoljno dobar da ne strahuje od bilo kojeg protivnika. Uskoro bi trebalo da bude imenovan novi trener koji će zameniti Miodraga Mirovića, a paralelno su obavljeni razgovori sa većinom prošlosezonskih igrača. Kako ističe sportski direktor Anto Vasović, kostur ekipe je sačuvan i zato ambicije i jesu najviše.
-Ambicije su šampionske, većina vaterpolista koji su izneli najveći teret prethodne sezone, nažalost prekinute, ostaju u klubu i u narednoj. Vidimo da Crvena Zvezda, Radnički i Novi Beograd angažuju dobre, iskusne igrače, u najavi je jaka konkurencija na domaćoj sceni, ali opet kažem, konkurencija nas raduje i ambicije su šampionske – rekao je Vasović.
Kapiten Nikola Marković, golman Radoslav Filipović, potom: Aleksandar Eraković, Mihajlo Repanović, Petar Velkić, Dušan Vasić, Đorđe Vučinić, Ognjen Vasović i Matija Tonković nosiće kapicu Šapčana i od jeseni. Deo rostera biće svakako i juniori, produkti škole kluba koji su prethodne sezone osvojili Kup za svoj uzrast, a očekuje ih i završnica domaćeg prvenstva i borba za državnu titulu.
Novo, važno ime je jedan povratnik. Posle godinu dana u Beogradu, gde je nastupao za Crvenu Zvezdu, u klub se vratio Marko Janković, najbolji strelac Šapčana u sezoni kada je osvojena dupla kruna. U Šabac je najpre došao 2018. godine iz Partizana, nastupao je u sezoni 2018/19. potom je igrao u ekipi Igora Milanovića, da bi se sada ponovo vratio u klub sa kojim je podigao oba domaća pehara u junu 2019. godine. Dolaskom Marka Jankovića nije završeno sa angažovanjem novih igrača.
-Razgovaramo sa Ognjenom Stojanovićem, reprezentativac koji je prethodne sezone nastupao za mađarski Miškolc i još nekim igračima – dodao je Vasović.
U odnosu na prethodnu sezonu, osim što trener više nije Miodrag Mirović, karijeru van Šapca nastavljaju Dragoljub Rogač, novi igrač rumunske Oradee, Marko Radulović je prešao u kragujevački Radnički, a njegov prezimenjak, Nikola Radulović koji je u Šabac došao iz Partizana početkom ove kalendarske godine, vraća se u Beograd, u redove Novog Beograda, rezervni golman Pavle Gavrilović je pretendent na mesto čuvara mreže Vojvodine, dok je put prestonice, ali na studije otišao i Marko Ilić.
Više detalja o domaćem šampionatu i novoj sezoni u regionu još nema, kako su sezone prekinute, upitno je hoće li biti promena i na koji način će biti realizovane.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa