9. jul 2020.9. jul 2020.
Vučić: Izmišljena epidemija u Šapcu Zelenović: Tužiću predsednika SNS
POSLE 13 DANA OD ZAVRŠETKA IZBORA PREDSEDNIK DRŽAVE I SNS PROZVAO NAŠ GRAD

Vučić: Izmišljena epidemija u Šapcu Zelenović: Tužiću predsednika SNS

Vučić rekao da ”vlasti u Šapcu nisu u stanju da priznaju izborni poraz, pa su izmislile vanrednu situaciju i to da nemaju testove za koronavirus kako bi ostali još sedam do deset dana na vlasti”. Sve što je rekao je neistina i očekujem da će on da smogne hrabrosti da se pojavi na sudu i da se neće poneti kukavički i pozvati na imunitet kao predsednik, odgovara Zelenović
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić setio se 13. dana od održavanja izbora izbora u Srbiji da postoji grad Šabac.
Pokrenuo je kompletnu vojsku, što stranačku, što onu sa druge strane zakona za koju se svi prave ludi da postoji u Srpskoj naprednoj stranci i u Šapcu, kako bi pokorio jedini grad u Srbiji koji nije pod njegovom vlašću, ali nijednom rečju nije pokazao empatiju prema toj “pobedi”. U međuvremenu ga je i Upravi sud podsetio da je u Šapcu zabeležen čitav niz nepravilnosti zbog kojih će izbori biti ponovljeni na nešto manje od trećine biračkih mesta.
Vučić je, tog 13, dana od kada je “pobedio” i u Šapcu rekao da ”vlasti u Šapcu nisu u stanju da priznaju izborni poraz, pa su izmislile vanrednu situaciju i to da nemaju testove za koronavirus kako bi ostali još sedam do deset dana na vlasti”.
- Izgubite sa 12.000 glasova u malom mestu i niste u stanju da priznate poraz. Ja čestitam onom malom Paunoviću u Paraćinu koji je izgubio i čestitao i zato će on imati političku budućnost - izjavio je Vučić.
On je dodao da “u Šapcu ima sve tri vrste testova”, a da je “vanredna situacija izmišljena kako bi Zelenović ostao još sedam do deset dana na vlasti, “misleći da će da ih spase neki ambasador”.
- Nema ambasadora, narod u Šapcu odlučuje - rekao je Vučić.
Posle izjava predsednika Aleksandra Vučića o navodnoj nepotrebno uvedenoj vanrednoj situaciji zbog izbora u Šapcu, gde je uvredljivim rečima govorio o gradonačelniku Nebojši Zelenoviću najavljena je zvanična tužba pred pravosudnim organima Srbije.
- Očekujem da će on da smogne hrabrosti da se pojavi na sudu u tom procesu i da se neće poneti kukavički i pozvati na imunitet kao predsednik. Sve što je rekao je neistina. Više puta sam obavestio predstavnike javnosti o tome da se od juna 2018. godine po nalogu tužilaštva i odluci suda sa mnom kao gradonačelnikom bavi tajna policija, Bezbednosno- informativna agencija i specijalno Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala, vode postupak u kome sam ja praćen i prisluškivan. To je trajalo dve i po godine nakon čega sam dobio pismo Tužilaštva za organizovani kriminal u kome se navodi da nije utvrđena bilo kakva nezakonitost koja se napominje u tim optužnicama i ja sam praktično oslobođen. Ono što je trebalo da baci senku na rad mojih saradnika, a pogotovo mene, otklonjeno je tim pismom tužilaštva - naveo je Zelenović na konferenciji za novinare u dvorištu Gradske kuće.
On je rekao da je više stotina kriminalaca učestvovalo u pokušaju da se preotme i prekroji prava izborna volja građana Šapca.
- Ponositi se takvim rezultatom, o tome govori jedna naša narodna izreka, ko se čime ponosi, a ko se čega stidi - rekao je gradonačelnik. Osvrnuo se i na Vučićevu izjavu da je krizni štab grada Šapca izmislio vanrednu situaciju, istakavši da se u kovid ambulantu za deset dana javilo 1.116 lica, da je 289 testirano, 150 pozitivno. Zelenović je rekao da je bilo više testova, da bi svi testirani bili pozitivni. On je, tom prilikom podsetio da je vanredna situacija uvedena u skladu sa preporukama i uputstvom Zavoda za javno zdravlje, naglasio je Zelenović.
U dopisu Zavoda za javno zdravlje stoji da ako se ne poštuju preporuke kriznog štaba treba zabraniti okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, što je i urađeno, obrazložio je.
-Ne možete da uđete u restrikcije ako ne uvedete vanrednu situaciju, a sada nam predsednik poručuje da smo fingirali vanrednu situaciju. O čemu se ovde radi? Dok Vučić kaže da nema razloga za brigu, mi kažemo da ima. Kada on kaže da mu nije stalo do zdravlja građana Šapca, nama je stalo i borićemo se za to. Izjave predsednika opasne su po zdravlje Šapčana i svih ljudi u Srbiji i bezbednost i brigu za njihovo zdravlje, a to je ono o čemu mi vodimo računa - naglasio je Zelenović.

Hronologija najtežeg vikenda u Šapcu
- U kovid ambulanti 24. juna pregledano je 77 pacijenata, a samo tri testa je bilo na raspolaganju, 25. juna 94 pregleda i 13 pisiar testova, 26. juna 95 pregleda- 16 testova, 27. juna 71 pregled- sedam testova, 28. juna- 66 pregleda, 11 testova, 29. juna 116 pregleda- 15 testova. Od tog trenutka direktorka Doma zdravlja i ja krećemo u kampanju traženja testova. Sledećeg dana objavljujem na televiziji da nemamo testova i narednog dana imamo 131 pregled i i dalje 17 testova. U kovid ambulanti imamo 136 pregleda 1. jula, i dalje 17 testova. Danas sam ponovo tražio da se daju testovi i rekao da nam treba minimum 200 dnevno. Pisao sam ambasadorima EU i svakom ko može da pomogne. Tog trenutka počinju da stižu testovi u kovid ambulantu- 2. jula 30 testova i 162 pregleda (urađeno 70 pisiar testova), pa 50, pa 80. Juče je rađeno 168 pregleda, sabrani su svi testovi i 120 lica je testirano, a bili bi svi testirani da je bilo dovoljno testova. Kada Vučić kaže da smo izmislili vanrednu situaciju, on kaže da nema potrebe preduzimati bilo kakve mere koje će štiti građane Šapca i da ne treba štiti javno zdravlje građana- podvukao je Zelenović.
N. K.

Najnoviji broj

30. novembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa