9. jul 2020.9. jul 2020.
Lakše do posla
Osnovna informatička obuka u CSU

Lakše do posla

Osnovna informatička obuka za nezaposlene. Sticanje novih znanja, veština. Konkurentnost na tržištu rada. Lakše do radnog angažovanja
Centar za Stručno usavršavanje Šabac nastavlja sa organizacijom programa za nezaposlena lica. U okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, uz podršku Grada trenutno se realizuje osnovna informatička obuka za zainteresovane koji žele da steknu nova znanja, veštine i oblasti IT i postanu konkurentni na tržištu rada.
-Pozitivno iskustvo prethodne obuke gde su dva polaznika pronašla posao bila je dodatni motiv da organizujemo nov ciklus. Nadamo se da ćemo i sada povećati kompetencije učenika programa kako bi lakše pronašli posao - rekao je direktor CSU Branko Filipović i osvrnuo se na uspešno završene i tekuće programe.
-Trenutno smo u završenoj fazi obuke za ZD štampač, i značajan broj sugrađana je zainteresovan za ovakav vid usavršavanja. U toku je osposobljavanje polaznika za rad na CNC mašini i planirano je da traje 180 časova.
Planirano je da pomenuti akreditovani JOPA program traje 60 časova, i po završetku učesnici će dobiti sertifikate. Predavači profesori informatike Aleksandar Brkić i Dušan Kojić ističu da je osnovni cilj da nezaposleni lakše pronađu radno angažovanje.
-Danas je teško zamisliti svakodnevni život, ali i posao bez modernih tehnologija i interneta, te je poznavanje ove sfere od izuzetnog značaja. Zbog toga smo odlučili da kroz četiri modula našim polaznicima pomognemo da steknu osnovna znanja iz informatike (Windows, MS Word, MC Excel, internet) - rekao je profesor informatike i tehnike Aleksandar Brkić.
Tokom realizacije programa biće poštovane sve obavezne i preporučene mere zaštite svih učesnika obuke u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Polaznici osnovne informatičke obuke očekuju da će im nova znanja pomoći da lakše zasnuju radni odnos sa poslodavcem.
-Kao diplomirani konzervator kulturnih dobara dve godine sam bez posla i nadam se da će mi sertifikat i znanje stečeno doneti radno angažovanje - kaže Milica Jančić.
-Više od dve decenije sam radila kao farmaceutski tehničar, ali trenutno sam bez posla, te se očekujem da će mi edukacija pomoći u pronalasku istog - dodaje Milica Adamović.


M. Ž.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa