13. avgust 2020.13. avg 2020.
Mlad tim za visoke domete
RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

Mlad tim za visoke domete

Pripreme u Šapcu, zdravstvena situacija „kroji“ plan rada. Podmlađena ekipa, ali ambicije nisu ummanjene. Kup prvi zvanični izazov
Kao nekada, rukometaši METALOPLASTIKE u naredne izazove kreću iz Sokolane (nekada Partizana). Na otvorenom terenu trener Vuković je izvršio prozivku prvotimaca čime je započeo nebični pripremni proces, potpuno „u vlasti“ epidemioloških rizika. Rad u manjim grupama, neodređen plan ulaska u dvoranu, eventualnih pripremnih mečeva.
-Sve je neobično, ali se moramo prilagoditi. Momcima sam rekao da moraju biti odgovorni, jer smo kolektiv, jedan ako se zarazi, svi smo u problemu. Radimo u Šapcu, napolju, Sokolana i Gradski stadion, sve ostalo je uslovljeno odlukama nadležnih. Pružićemo još više prilike mladim igračima naše škole, jer verujem da stvarno dobro momci rade i da imaju potencijal. Očekuju nas prvo kondicione pripreme, a potom tehničko-taktički deo. Najvažnije rezultatski je proleće 2021. i svi će imati priliku da pokažu jesu li kadri za velike mečeve – rekao je trener Vuković.
U Metaloplastici više nisu: Jandrić, Milić, Gojković, Čagalj, Matičić, A. Babić, Kljajić. Konkurenciju su pojačali: Lisica (Kikinda), Srdanović (Leotar) i Jevtić (Bijeljina). Krajem septembra „plave“ očekuje finalni turnir Kupa gde su ambicije najviše.
-Velika pauza je iza nas, ali mislim da su momci radili kako bi ostali u formi. Imamo dobar tim, dobre momke i verujem da možemo mnogo. Ostao sam jer se lepo osećam ovde i jer verujem u uspehe. Radićemo naporno i predano – obećava iskusni Dejan Babić.
Posle duge pauze, poečtak priprema je doneo veće zadovoljstvo.
-Nedostajala nam je lopta, utakmice, ali smo radili individualno na fizičkoj spremi, želimo dobre rezultate i mnogo toga korisnog može da se uradi i pre ulaska u salu. Nadam se da nas čeka sezona bez prekida i dobra rezultatski – dodaje Đorđe Pisarić i mlad i iskusan prvotimac Šapčana.
Kup je 26 i 27. septembra, početkom oktobra startuje Super liga, a zvaničnih informacija o formatu i odigravanju SEHA lige još nema.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa