20. avgust 2020.20. avg 2020.
Rukovodstvo opštine  predvodi Milan Damnjanović
ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Rukovodstvo opštine predvodi Milan Damnjanović

Uz verifikaciju mandata odbornicima, njihovu zakletvu, formiran novi opštinski saziv, a za predsednika Skupštine izabran Siniša Puzić, koji kao i novi predsednik Opštine dolazi iz Srpske napredne stranke. Opštinsko Veće brojaće sedam članova, umesto predhodnih 11. Odbornici Socijalističke partije Srbije nisu glasali ni u jednom slučaju.Zalaganje za nastavak realizacije projekta kanalizacije i proširenje vodovodne mreže
Prošlog ponedeljka održana, Konstitutivna sednica Skupštine opštine Bogatić, u celini je bila u znaku izbora opštinske vlasti. Najpre je verifikacijom mandata novoizabranim odbornicima na nedavnim izborima i njihovim polaganjem zakletve, oformljen novi saziv Skupštine opštine Bogatić. Predvodiće ga Srpska napredna stranka sa svojih 17 odbornika. Pridružila su im se i dva odbornika Srpske radikalne stranke, kao i jedan Evropske zelene partije, tako da čine vladajuću koaliciju od 20 odbornika. Ostalih 11 su članovi Socijalističke partije Srbije, budući da Skupština ove lokalne samouptave broji 31 odborničko mesto. Socijalisti nisu učestvovali ni u jednom glasanju.
Za novog predsednika Skupštine opštine Bogatić izabran je tajnim glasanjem ekonomista iz Bogatića Siniša Puzić, član Srpske napredne stranke. Njegov zamenik biće Dragan-Gale Aćimović, preduzetnik iz Banovog Polja, član Srpske radikalne stranke. Dužnost sekretara opštine obavljaće Marija Đurđević.
Srpska napredna stranka, krunisala je svoju nadmoć na nedavno završenim izborima, kada su osvojili više od osam hiljada glasova građana, izborom predsednika opštine. To je preduzetnik iz Bogatića Milan Damnjanović. Njegov zamenik, Teodor Teodorović iz Salaša Crnobarskog, dolazi iz iste političke grupacije.
Zahvaljujući se odbornicima i svim građanima na podršci, novi predsednik opštine Bogatić, rekao je da će posebnu pažnju usmeriti na završetak projekta kanalizacije, koji obuhvata sedam naseljenih mesta ove opštine i proširenje vodovodne mreže.
- Biti predsednik opštine Bogatić je posebna čast i odgovornost. Potpuno sam svestan težine tog zadatka. Očekujem saradnju i pomoć. Dosta toga je urađeno u proteklih desetak godina ali pred nama su novi zadaci. Zahvalan sam predhodnom predsedniku i očekujem još bolje korišćenje bogatih prirodnih resursa kojima ova lokalna samouprava raspolaže. Uveren sam da će to podržati i podstaći nova Vlada Srbije, rekao je između ostalog novi predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović, ističući među najvažnije zadatke privlačenje novih investitora i brže zapošljavanje.
- Ukupno ubrzaniji i efikasniji razvoj možemo postići samo zajedno. Otvoren sam za saradnju, a u moj tim ulaze kvalitetni kadrovi čvrsto opredeljeni za realizaciju opšteg interesa, kako bi bili zadovoljni svi građani. Uz zajedničke snage i marljiv rad, očekujem mnogo više vrednih rezultata. Čvrst oslonac za to, neće izostati, poručio je na kraju Damnjanović.
Svoje oduševljenje uz dozu opreznosti i brige, nije skrivao ni novoizabrani predsednik Skupštine opštine Bogatić Siniša Puzić. Pored usmeravanja pažnje na sve velike, a nedovoljno iskorištene prirodne potencijale ovog kraja, njega je posebno zabrinulo stanje u opštinskom budžetu, čemu će odmah posvetiti posebnu pažnju.
Sednici je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, koji je uz želju za kvalitetan rad novog opštinskog rukovodstva u Bogatiću, izrazio uverenje da će nastaviti dobru saradnju, pre svega u interesu građana.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa