3. septembar 2020.3. sep 2020.
medalje za ak “cer”:  puleni i trener Todorović

medalje za ak “cer”: puleni i trener Todorović

ATLETIKA: PRVENSTVO STARIJIH JUNIORA

USPESI U KRUŠEVCU

Šabačka atletika bogatija za šest odličja sa juniorskog Prvenstva države. Četiri medalje za „Cer“ i dve za AŠK Tempo. Uspešnu seriju nastavio i badovinački „Sprint“
Kruševac i Sremska Mitrovica ugostili su najbolje juniore Srbije na državnom prvenstvu, a atletika Mačve u riznici ima novih osam odličja (dva zlata, pet srebrnih i jednu bronzu) koja su doneli članovi tri ovdašnja kluba.
Šabački klub CER ostvario je zapažene rezultate u Kruševcu, gde su se istakli trkači ovog kluba. ŽELjKO TODOROVIĆ, još uvek godinama mlađi junior, prvi put se oprobao na 3.000 metara stipl i apsolutno dominirao ostavivši drugoplasiranog za punih 12 sekundi, a trijumfuje u vremenu 09:53,86. Ovoj tituli Todorović je priključio veliko srebro na 5.000 metara gde je prva pozicija izmakla za nepune tri sekunde (15:28,62). Još jedan godinama mlađi junior istakao se kroz dva srebrna odličja. Krivajac NEMANjA TADIĆ, sprinterski potencijal pokazao je sa dva druga mesta na 100, odnosno 200 metara uz lične rekorde (11:19 i 22:63), a jedino su brži neprikosnoven i dve godine stariji sprinteri koji već naredne sezone prelaze među seniore, dok Željka i Nemanju čekaju još dve godine među juniorima. Pomenuti duo je kandidat za nacionalni tim i nastup na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu. Cer je predstavljao još jedan debitant Ognjen Kojić. Ekipu je predvodio trener Saša Teodorović.
Tim AŠK TEMPA zaslužio je dve medalje u Kruševcu, obe je osvojila NATALIJA GRUJIĆ. Pulenka trenera Milisava Stanojčića, na pobedničko postolje se popela u trci na 1.500 metara, gde je dosegla bronzu u vremenu 04:48,24, a stepenik više popela se na dva puta dužoj deonici gde joj je vreme 10:43,45 obezbedilo srebrno odličje.
Seriju medalja nastavio je klub SPRINT Badovinci i trener Ivan Đinić. Juniorski šampion Srbije od prethodnog vikenda je ĐORĐE JOVANOVIĆ, najbolji junior države u skoku s motkom. Preskočio je tri metra i 90 centimetara, sigurno trijumfovao, a iako nije uspeo, bio je izuzetno blizu i visine od 4:11. Badovinčani imaju i vicešampiona u disciplini bacanje koplja. NIKOLA ROSIĆ je imao hitac od 47 metara i 73 centimetra.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa