24. septembar 2020.24. sep 2020.
Politika koja daje rezultate
Dan opštine Mali Zvornik

Politika koja daje rezultate

Obezbedili smo kontinuitet u radu i omogućili smo realizaciju mnoštva projekata, koji doprinose ostvarenju kvalitetnijih uslova za život građana. Poboljšali smo komunalnu infrastrukturu svih mesnih zajednica, nastavili obnovu električne i vodovodne mreže, obezbedili uslove za dolazak novih investitora i veće zapošljavanje, ostvarili ulaganja u dalji razvoj poljoprivrede, turizma i ostalih sektora privrede
U Malom Zvorniku je u četvrtak 17. septembra u prostorijama biblioteke svečano je obeležen Dan opštine. Ovaj praznik se obeležava 76. put u znak sećanja na oslobođenje teritorije od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu. Ujedno se praznuje i 65.godišnjica postojanja opštine Mali Zvornik. U skladu sa merama aktuelne epidemiološke situacije, svečanosti su prisustvovali Ivana Nikolić, poslanik u Skupštini Republike Srbije i predsednik Skupštine opštine Ub, Igor Braunović, direktor JP “Srbijašume”, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, članovi Opštinskog veća, odbornici, članovi opštinskih institucija, gosti iz privrednog i javnog života,predstavnici medija.
Nakon izvođenja Himne Republike Srbije ,,Bože pravde“, prisutnima se obratio predsednik Opštine Zoran Jevtić, koji je svim sugrađanima čestitao Dan opštine. Govoreći o rezultatima rada lokalne samouprave, ostvarenim između septembra prošle i ove 2020. godine istakao je da protekla godina nije bila ni malo laka za opštinu Mali Zvornik, Srbiju ali i čitav svet usled korona virusa.
“Opština Mali Zvornik već više godina sledi politiku koja je ista na lokalnom i republičkom nivou i to je očigledno dalo rezultate. Obezbedili smo kontinuitet u radu i omogućili smo realizaciju mnoštva projekata,koji doprinose ostvarenju kvalitetnijih uslova za život građana. Poboljšali smo komunalnu infrastrukturu svih mesnih zajednica, nastavili obnovu električne i vodovodne mreže, obezbedili uslove za dolazak novih investitora i veće zapošljavanje, ostvarili ulaganja u dalji razvoj poljoprivrede, turizma i ostalih sektora privrede”, rekao je između ostalog predsednik Zoran Jevtić i naveo da su uz pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije doveli prvog velikog investitora u opštinu Mali Zvornik , iz oblasti proizvodnje tekstila , koji će uposliti nekoliko stotina ljudi. Ponosan je na sve urađeno i sa ovim aktivnostima nastaviće se i u narednim godinama. Planirana je izgradnja toplane na bio masu, uz rekonstrukciju toplovoda čime će se obezbediti grejanje za privredu i domaćinstva po najpovoljnijim uslovima. Radiće se na unapređenju mreže lokalnih puteva, kao bi asfalt stigao do svake kuće pa je s tim u vezi u planu izgradanja 82 kilometra puteva na području opštine. Unaprediće se vodovodna i kanalizaciona mreža, a nastaviće se sa uvođenjem led rasvete. Uz pomoć Republike Srbije u planu je nastavak rekonstrukcije Podzemnog grada Karađorđevića,čime će se doprineti boljoj turističkoj ponudi ovog kraja. Planirana je izgradanja sedam dečjih igrališta, rekonstrukcija i obnova postojećih objekata i završetak Projekta centralnog registra ulica. U planu je stvaranje Industrijske zone Mali Zvornik-Zvornik i uređenje toka reke Drine u cilju poboljšanja plovnosti reke i odbrane od poplava. Uz pomoć JP”Srbijašume” radiće se na obrazovanje lovišta, s obzirom da je ovaj kraj bogat šumama i lovnom divljači. Sve navedeno biće u funkciji boljeg i kvalitetnijeg života stanovnika opštine Mali Zvornik i ovog dela Srbije. Zahvalan je svim državnim organima, institucijama i pojedincima koji svojim radom i zalaganjem doprinose ostvarenju navedenih zadataka i realizaciji planiranih aktivnosti.
Krajem 2018. godine potpisana je Povelja o bratimljenju opštine Mali Zvornik i opštine Ub, čime je uspostavljena i zvanična saradnja ove dve lokalne samouprave. Kao gost na Svečanoj sednici prisustvovala je i predsednik Skupštine opštine Ub i Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Ivana Nikolić. Ona je istakla da su pre svega dobri odnosi dva predsednika Zorana Jevtića i Darka Glišića rezultirali dobrom saradnjom ove dve lokalne samouprave.
Na osnovu uvodnog izlaganja predsednika opštine Mali Zvornik zaključuje da će ova opština u narednom periodu postići dobre rezultate u svom razvoju. U ime opštine Ub i u svoje lično ime čestitala je građanima opštine Mali Zvornik Dan opštine.
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je čestitao svim žiteljima opštine Mali Zvornik praznik.
“Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas sa vama da obeležimo Dan opštine. U situaciji koja nas je zadesila sa pandemijom i epidemijom koronavirusa proslavljamo praznik,ali ova epidemija ne umanjuje značaj današnjeg dana. Predsednik opštine je okupio svoje najbliže saradnike sa kojima donosi odluke o funkcionisanju opštine i realizaciji najvažnijih projekata za sve građane Malog Zvornika. Svi vi ste snaga i sigurnost opštine Mali Zvornik i garancija da će opština nastaviti sa napretkom. Od značaja je što se nakon izbornog ciklusa nastavlja kontinuitet u razvoju opštine,uz pomoć Mačvanskog upravnog okruga i Republike Srbije. U narednom periodu nas očekuju investicije velikih razmera. Započela je izgradanja mosta preko reke Save na trasi auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica. Uslediće dolazak novih investitora, početak rada rudnika u Loznici i sve navedeno će u velikoj meri doprineti unapređenju razvoja ovog dela Srbije i bolji život za sve naše građane” naveo je Vladan Krasavac, načelnik Upravnog okruga.Svoje izlaganje završio je rečima :”Živeo Mali Zvornik i Republika Srbija”!
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa