8. oktobar 2020.8. okt 2020.
Foto: FB strana kluba

Foto: FB strana kluba

VATERPOLO: PRVA SUPER LIGA

POKAZATI U BAZENU RAZLIKU

Na prvi pogled duel favorita i autsajdera, ali je neophodno to pokazati u bazenu. Pobeda u Novom Sadu najbolji oporavak od poraza u Šapcu. Koncentracija na sopstvene kvalitete
Kako je i očekivano, Vojvodina je namučila ovdašnje vaterpoliste, ali najvažnije je da je to proteklo bez posledica, jer je, pre svega dominacijom u poslednjem periodu, šampion Srbije odneo bodove iz Novog Sada, gde se niko u napred ne može radovati. Ovaj put su ulogu lidera preuzeli reprezentativci Crne Gore Ćetković i Gardašević, ali je trijumf proizvod timskog duha. Posle dva kola ŠABAC ima učinak od pobede i poraza, a predstojeći meč protiv STAROG GRADA zvuči kao lakši posao, međutim razliku u kvalitetu treba da pokaže bazen.
Beograđane predvodi iskusni trener Mijalkovski, a ambicije su im borba za visoku petu poziciju, što znači da veruju kako se mogu nositi sa Partizanom i Vojvodinom, odnosno niškim Naisom. Najzvučnije ime je Srđan Aksentijević, nekadašnji igrač Crvene Zvezde i Partizana, a pojačali su ih još mladi reprezentativci Srbije i SAD, Stanić i Araja. Ostatak tima su mladi igrači, od kojih su neki i reprezentativci svojih kategorija. U prva dva kola su pretrpeli poraze u Nišu i Zemunu, prvi svakako očekivan, drugi po malo i iznenađujući. Kvalitetniji je značajno Šabac, no razlika nije dovoljna ukoliko je pristup loš. Rival autsajder nema šta da izgubi i dobar početak može da bude veliki zamajac.

Foto: FB strana kluba


-Pobeda ne sme da dođe u pitanje, jer smo sigurno kvalitetniji rival. Ipak, izuzetno respektujemo goste, oni jesu izgubili obe utakmice, međutim u obe su tek na kraju ostajali bez bodova i ne smemo se igrati, već svojom igrom ubeležiti bodove ističe Stefan Ilić.
Tokom vikenda Novi Beograd je pobedio Radnički, te su sada dva od tri takmaca za titulu na učinku 1:1, dok Novi Beograd ima maksimalan učinak, jedini uz Crvenu Zvezdu. Meč Šapčana protiv Starog Grada je zakazan za subotu, od 18:30. časova na Gradskom bazenu, ali nažalost zabranjeno je prisustvo publike i u trećem kolu.

VOJVODINA – ŠABAC 6:9 (1:1, 2:2, 1:2, 1:4)
Novi Sad. bez publike. Sudije: Raković i Balažević. Isključenja: Vojvodina 16, Šabac 13.
VOJVODINA: Gavrilović, Marić, Maksimović, Mitrović, Tintor 1, Vasin 1, Prekogačić, Radovanlija 1, Tubić, Trkulja 1, Brešćanski, Gusarov 1, Popadić, Biočanin 1.
ŠABAC: Filipović, Eraković, Marković, Repanović 1, Tkač, Ilić, Vučinić 1, Gardašević 2, Janković, Tonković, Stojanović 1, Velkić 1, Vukadinović, Ćetković 3.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa