19. novembar 2020.19. nov 2020.
foto: n. janković

foto: n. janković

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Dug put, ali uz nadu

Ne po rasporedu i ne po svojoj želji, već sticajem nepovoljnih zdravstvenih okolnosti u ekipi Mladosti, šabački MEDICINAR je imao slobodan vikend. S jedne strane dobrodošao za odmor vrlo mladih rukometašica, većinom srednjoškolki, kojima je nametnut izuzetno gust raspored, a s druge strane reč je i o duelu koji mora biti odigran u nekom drugom terminu, što opet dodaje gustini. Bilo kako bilo, Šapčanke su možda i najprijatnije iznenađenje Super lige i sa velikom zalihom i na njoj zasnovanoj rasterećenosti, odnosno optimizmu, prvenstvo nastavljaju gostovanjem u Boru, protiv još jednog tima koji igra iznad očekivanja.

-Ima značajnih sličnosti između Bora i nas. Reč je o takođe mladoj ekipi, iskusnijoj od nas, ali svakako mladoj ekipi koja voli, kao i Medicinar, da igra brzo. Mogao bi to biti jako lep meč. Prednost domaćeg terena je njihova, nas očekuje dug put, udaljeno gostovanje, ali verujem da uz želju, predanost i polet imamo šta je neophodno da iskoristimo svoje prilike i ostvarimo pozitivan rezultat – ističe Ana Blagojević, bek šabačkog kluba.

Boranke su takođe odmarale, očekivao ih je meč u Jagodini, ali je Kovid u redovima šampiona odložio i taj duel. Do sada imaju jednu pobedu, dva remija i dva poraza, međutim govorimo o dva remija u kojima su izgubili bodove, kontrolisali meč protiv Mladog radnika i Radničkog i prokockale tri gola viška u poslednja tri minuta, dok su porazi u Inđiji, a posebno u Nišu očekivani. Simonović, Sujić, Nikolić i golman Ilić su najveći aduti rudarskog grada.

Posle Bora, Medicininar očekuje meč protiv Zaječara u Šapcu, Jagodine u gostima i Niša u Šapcu, uz odložen duel, takođe u Šapcu, protiv Mladosti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa