19. novembar 2020.19. nov 2020.
foto: s. s.

foto: s. s.

FUDBAL: SUPER LIGA

Domaća fudbalska realnost

Povratak klupskom fudbalu, posle nacionalnog razočarenja. Mačva u Surdulici autsajder. Svaki bod važan. Domaćin u usponu forme uz senzaciju u Nišu
Još jednom je fudbal razočarao naciju. Na klupsku pauzu smo svi otišli čekajući veliki okršaj protiv Škotske, a tamo nas je rival, iako pojedinačnim kvalitetom iza nas, apsolutno nadigrao, biće tamo gde ih nije bilo 24 godine, a gde nas nema već 20, neće sigurno bar 24. Uz to verovatna eliminacija iz B grupe Lige nacija upotpunila je fudbalski užas, a vreme je za povratak na klupsku scenu, domaću, takvu kakva je.

Posle bura i problema u MAČVI, usledila je pobeda nad Javorom i neki maleni optimizam pred dvonedeljni odmor. Daleko je bilo koji problem od rešenog, a izazov je da vidimo koliko igrači i trener mogu da u takvim okolnostima pariraju mnogim kvalitetnijim ekipama. RADNIK je takmac u borbi za opstanak, ali sa tri pobede u pet poslednjih kola, „davljenik“ je izašao na površinu i pun je elana.

Surduličani su šokirali Niš u poslednjem duelu pred stanku, a u neverovatnoj formi je Milan Makarić, najbolji strelac Lige i as koji će sigurno na leto, a možda već u januaru u neki kvalitetniji tim. Od 19 golova Radnika, on je postigao deset, više nego ceo tim Mačve ili Napretka! Najviše problema za odbranu biće da njega neutrališu, ali se treba čuvati i internacionalca Pavlova. Najbolji potez uprave ispostavilo se angažovanje mladog trenera Slavoljba Đorđevića koji je podigao ekipu do visokog nivoa. Tim koji je do sada važio za „domaćinski“, 11 od 17 bodova osvojio je na gostujućem terenu i po tom učinku je na petoj poziciji, dok je na domaćem „bunjištu“ čak slabiji od Mačve i jedino bolji od Zlatibora.

Do zimske pauze Mačvu očekuju naizgled lakši rival i poslednja prilika da se sačuva nada i da prelazni rok dobije na značaju: Inđija, Vojvodina, Rad, Zlatibor.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa