Info

10. decembar 2020.10. dec 2020.
Šabac je četvrti  od deset gradova  u kojima se  realizuje projekat  “Zelena Srbija”

Šabac je četvrti od deset gradova u kojima se realizuje projekat “Zelena Srbija”

PROJEKAT “ZELENA SRBIJA” U ŠAPCU

Posađena stabla poljskog jasena

Projekat sprovodi kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije. “Ovakve akcije govore u prilog Šapca kao grada budućnosti koji će imati veliki broj uređenih, zdravih sredina za odrastanje generacija koje dolaze”, rekao gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić. “Samo u protekle dve godine više od 3.000 stabala je zasađeno na ovoj lokaciji”, naveo predsednik Skupštine Grada Nemanja Pajić
Šabac je četvrti od deset gradova u kojima se realizuje projekat “Zelena Srbija” u okviru kog je na Starom gradu posađeno deset stabala poljskog jasena. Projekat sprovodi kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije.

Predrag Ivanović, Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije


-Projekat “Zelena Srbija” je poput drugih projekata u Srbiji koji se trenutno sprovode, a imaju u fokusu ono što nam je svima bitno. Budućnost je ono što ostaje iza svih nas, a to je zelenilo, priroda i ono što svako od nas ostavlja generacija u budućnosti. Direktorat za radijacionu i nuklearnu bezbednost Srbije je institucija koja se brine o zaštiti od jonizujućeg zračenja, odnosno, na specifičan način zaštitom životne sredine i ljudi. Na ovaj način želi da doprinese da se na lokalnom nivou, ali i širom Srbije ova priča širi na najbolji mogući način. Obilaskom naših lokalnih samouprava bilo je veliko zadovoljstvo videti da su svi naši domaćini iskreno posvećeni istom cilju, rekao je Predrag Ivanović, šef kabineta direktora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnosti i bezbednost Srbije.

Prethodno su u okviru ovog projekta posađene japanske trešnje u Apatinu, javori u Somboru i kuglasti katalpi u Čačku. Cilj projekta je da se doprinese podizanju svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o značaju pošumljavanja Srbije.

GRADONAČELNIK ŠAPCA DR ALEKSANDAR PAJIĆ


Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić izrazio je zadovoljstvo što je Šabac među deset gradova koji su obuhvaćeni ovim projektom.

-Srećni smo što možemo na ovakav način da utičemo na svest sugrađana koliko su bitne zelene površine. Petogodišnjom strategijom za razvoj grada imamo predviđen veliki broj uređenih zelenih površina. Broj stabala će biti značajno povećan. Ovakve akcije govore u prilog Šapca kao grada budućnosti koji će imati veliki broj uređenih, zdravih sredina za odrastanje generacija koje dolaze, rekao je Aleksandar Pajić.

PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA NEMANjA PAJIĆ


Predsednik Skupštine Grada Nemanja Pajić naveo je da Šabac vodi računa o zaštiti životne sredine i ima različita strateška dokumenta koja to i potvrđuju.

-Najvažnije je da mi ta strateška dokumenta, pretočena u akcione planove i sprovodimo. Samo u protekle dve godine više od 3.000 stabala je zasađeno na ovoj lokaciji. Društveno odgovorne kompanije su donirale sadnice, kao i različite državne institucije. Mi smo im jako zahvalni na tome što zajedno sa nama rade na tome da imamo uređenije zelene površine i da brinemo, pre svega, o onima koji dolaze posle nas, rekao je Nemanja Pajić i najavio da će u narednom periodu još više obratiti pažnju na zaštitu životne sredine.

Predsednik Skupštine očekuje da se pred ovim telom jako brzo nađe dokument kojim će se napraviti komisija za zaštitu životne sredine i za zelenu ekonomiju, na inicijativu odbornika Evropske zelene partije dr Dejana Pavlovića.
M.M.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa