Инфо

10. децембар 2020.10. дец 2020.
Шабац је четврти  од десет градова  у којима се  реализује пројекат  “Зелена Србија”

Шабац је четврти од десет градова у којима се реализује пројекат “Зелена Србија”

ПРОЈЕКАТ “ЗЕЛЕНА СРБИЈА” У ШАПЦУ

Посађена стабла пољског јасена

Пројекат спроводи компанија Color Media Communications под покровитељством Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије. “Овакве акције говоре у прилог Шапца као града будућности који ће имати велики број уређених, здравих средина за одрастање генерација које долазе”, рекао градоначелник Шапца Александар Пајић. “Само у протекле две године више од 3.000 стабала је засађено на овој локацији”, навео председник Скупштине Града Немања Пајић
Шабац је четврти од десет градова у којима се реализује пројекат “Зелена Србија” у оквиру ког је на Старом граду посађено десет стабала пољског јасена. Пројекат спроводи компанија Color Media Communications под покровитељством Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије.

Предраг Ивановић, Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије


-Пројекат “Зелена Србија” је попут других пројеката у Србији који се тренутно спроводе, а имају у фокусу оно што нам је свима битно. Будућност је оно што остаје иза свих нас, а то је зеленило, природа и оно што свако од нас оставља генерација у будућности. Директорат за радијациону и нуклеарну безбедност Србије је институција која се брине о заштити од јонизујућег зрачења, односно, на специфичан начин заштитом животне средине и људи. На овај начин жели да допринесе да се на локалном нивоу, али и широм Србије ова прича шири на најбољи могући начин. Обиласком наших локалних самоуправа било је велико задовољство видети да су сви наши домаћини искрено посвећени истом циљу, рекао је Предраг Ивановић, шеф кабинета директора Директората за радијациону и нуклеарну сигурности и безбедност Србије.

Претходно су у оквиру овог пројекта посађене јапанске трешње у Апатину, јавори у Сомбору и кугласти каталпи у Чачку. Циљ пројекта је да се допринесе подизању свести грађана, локалних самоуправа и компанија о значају пошумљавања Србије.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА ДР АЛЕКСАНДАР ПАЈИЋ


Градоначелник Шапца Александар Пајић изразио је задовољство што је Шабац међу десет градова који су обухваћени овим пројектом.

-Срећни смо што можемо на овакав начин да утичемо на свест суграђана колико су битне зелене површине. Петогодишњом стратегијом за развој града имамо предвиђен велики број уређених зелених површина. Број стабала ће бити значајно повећан. Овакве акције говоре у прилог Шапца као града будућности који ће имати велики број уређених, здравих средина за одрастање генерација које долазе, рекао је Александар Пајић.

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА НЕМАЊА ПАЈИЋ


Председник Скупштине Града Немања Пајић навео је да Шабац води рачуна о заштити животне средине и има различита стратешка документа која то и потврђују.

-Најважније је да ми та стратешка документа, преточена у акционе планове и спроводимо. Само у протекле две године више од 3.000 стабала је засађено на овој локацији. Друштвено одговорне компаније су донирале саднице, као и различите државне институције. Ми смо им јако захвални на томе што заједно са нама раде на томе да имамо уређеније зелене површине и да бринемо, пре свега, о онима који долазе после нас, рекао је Немања Пајић и најавио да ће у наредном периоду још више обратити пажњу на заштиту животне средине.

Председник Скупштине очекује да се пред овим телом јако брзо нађе документ којим ће се направити комисија за заштиту животне средине и за зелену економију, на иницијативу одборника Европске зелене партије др Дејана Павловића.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa