24. decembar 2020.24. dec 2020.
Decembar - mesec šabačkih medija

Čestitke kolegama za dugovečnost

“Glas Podrinja” svojim kolegama iz medija čestita godišnjicu rada i želi da još dugi traju na medijskom nebu
Decembar je mesec u kome medijske kuće našeg grada obeležavaju godišnjice postojanja. Kao što znate, 16. decembra vaš i naš list “Glas Podrinja” obeležio je 76 godina od prvog broja lista koji se na ulicama Grada pojavio 16. decembra 1944. Drugi nedeljnik “Podrinske” 19. decembra, obeležio je 13 godina rada, 51 godinu, 20. Decembra, u etru se prvi put čuo program Radio Šapca.



Radio Šabac nekada je bio jedna od najslušanijih stanica bivše Jugoslavije, a njegov početak najavio je glas spikera Slobodana Ćurčića 20. decembra 1969. godine. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, slušao se u svim delovima nekadašnje Jugoslavije, a njegove zvuke sa nostalgijom su pratili i naši ljudi na privremenom radu širom Evrope. Bio je poznat po željama i čestitkama slušalaca, ali je program bio ispunjen i borojnim emisijama iz kulture, ekonomije, poljoprivrede i sprota. Tokom NATO bombardovanja, srušen je antenski stub i prešlo se na emitovanje preko ultrakratkih talasa. Danas se na radio Šapcu emituje isključivo zabavna muzika. O ovom medijskom čudu, Šabačko pozorište ove godine priredilo je i pozorišnu pedstavu. Nijedan šabački medij nije postigao toliku popularnost.



-Prvi broj Podrinskih novina svetlost dana ugledao je na Nikoljdan, 2007. godine. Ovaj list ima neku drugu, alternativnu tradiciju, počev od prvog privatnog lista „Zaslon“ Ivana Kovačevića koji se pojavio 1990. godine, u osvitak višestranačja. Ali, vlast to nije tako shvatila, tako da je zabranjen posle 12 brojeva. Na to se naslanja „Šabačka revija“, od 1994. godine, da bi prestala sa izlaženjem tri godine kansije, i ponovo pokrenuta 2005. godine. „Podrinske“ su imale drugu formulu, postale regionalne, ali u fokusu je bio Šabac. Osnovni moto: nema tabu tema i cenzure!- naveo je u autorskom tekstu novinar ovog nedeljnika Dragan Eraković.

“Glas Podrinja” svojim kolegama iz medija čestita godišnjicu rada i želi da još dugi traju na medijskom nebu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa