24. decembar 2020.24. dec 2020.
Milan pred debijem
REPREZENTACIJA SRBIJE

Milan pred debijem

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona objavio je širi spisak reprezentativaca za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Među kandidatima za utakmice protiv Francuske 5. i 9. januara, odnosno Grčke 13. januara nalaze se i dva člana šabačke Metaloplastike. Pred reprezentativnim debijem je golman Milan Bomaštar koji se odbranama u Super ligi preporučio Špancu, a ponovo je na spisku i levo krilo ovdašnjeg kluba, Vukašin Vorkapić.

Metaloplastika je jedini klub iz Srbije sa dva reprezentativca, a na spisku su i doskorašnji „plastičari“ Todor Jandrić i Milan Milić. Okupljanje je 27. decembra.



Norvežanke na tronu
U Danskoj je prethodnog vikenda okončano Evrpsko prvenstvo za rukometašice trijumfom Norveške. One su u finalu pobedile Francusku, dok je najveće iznenađenje Hrvatska koja je osvojila bronzu pobedivši domaćina u borbi za poziciju tri. Srbija je u konačnom plasmanu na poziciji 13.

Iščekivanje Egipta
Muška rukometna reprezentacija nije imala ni priliku da se bori za Svetsko prvenstvo u Egiptu u januaru, tako da ćemo propustiti još jedno veliko takmičenje, a među 24 učesnika biće debitanata i rukometno „egzotičnih“ država kao što su: Urugvaj, Zelenortska ostrva, DR Kongo, Maroko. Šampionat traje od 13. do 31. januara. Titulu brani Danska koja je slavila pre dve godine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa