1. april 2021.1. apr 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

SASTANCI PREDSEDNIKA OPŠTINE LjUBOVIJA SA ŽITELjIMA VRŠIĆA

Dogovoren početak radova

Meštani sela izrazili su zahvalnost Opštini Ljubovija, ali i predsedniku lično na angažovanju u rešavanju ovog problema. Kako ističu, Milan Jovanović prvi je predsednik opštine koji je došao u ovo selo posle izbora, jer su svi prethodni u poseti bili samo u predizbornoj kampanji. Početak radova očekuje se u narednih desetak dana, a što će u velikoj meri zavisiti i od vremenskih uslova
Predsednik Milan Jovanović i direktor JP Ljubovija Srboslav Jagodić su u ponedeljak su obišli puteve u Capariću i u razgovoru sa doktorom Draganom Petrovićem, Milojem Petrovićem i Aleksom Nikolićem, meštanima ovog sela, dogovorili su skori početak radova na deonici puta od Caparića (trafo stanica) do Vršića. Kako je rekao predsednik Jovanović, za ovaj deo puta urađena je i projektna dokumentacija za rekonstrukciju puta i asfaltiranje u dužini od jednog kilometra, pa se može očekivati u budžetu za iduću godinu i asfaltiranje.

Predsednik opštine sa žiteljima Vršića


Meštani sela izrazili su zahvalnost opštini Ljubovija ali i predsedniku lično na angažovanju u rešavanju ovog problema. Kako ističu, Milan Jovanović prvi je predsednik opštine koji je došao u ovo selo posle izbora, jer su svi prethodni u poseti bili samo u predizbornoj kampanji. Početak radova očekuje se u narednih desetak dana, a što će u velikoj meri zavisiti i od vremenskih uslova.
Sastanku u Vršićima prethodio je sastanak u kabinetu predsednika opštine Ljubovija sa predstavnicima ovog zaseoka. Naime, predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović primio je prošlog petka u svom kabinetu predstavnike sela Caparić, zaseok Vršić, doktora Dragana Petrovića, Miloja Petrovića i Aleksu Nikolića u vezi njihovog zahteva za rekonstrukciju putnog pravca od Caparića - trafo stanica do Vršića. Sastanku su prisustvovali i šef kabineta predsednika opštine Milan Tofilović i direktor JP „Ljubovija“ Srboslav Jagodić.
Kako je istakao dr Dragan Petrović, ovaj putni pravac nije nasipan od 1999. godine, kada je nasut kamenom iz pozajmišta Nemić. Uz angažovanje meštana Vršića i povremeno odvodnjavanje, put je odolevao atmosferskim uticajima ali od junskih poplava 2020. godine pojavila su se veća oštećenja na putu.

Sastanak u opštinskoj upravi


Aleksa Nikolić naglasio je da prilikom intervencije građevinske mašine posle poplave, napravljena je šteta jer je skinut sloj nasutog materijala. Meštani Vršića traže angažovanje JP „Ljubovija“ radi popravke ovog putnog pravca, odnosno ponovo nasipanje puta kamenom.
Predsednik Jovanović i direktor Jagodić pokazali su razumevanje za ovaj problem i obećali popravku puta, uz konstataciju da se svi ovi problemi moraju rešavati po prioritetima. Trenutno je jedan od glavnih prioriteta sanacija klizišta na putnom pravcu Vrhpolje – Caparić, što je jedan od preduslova za rešavanje problema putne infrastrukture u okolnim zaseocima. Nakon sanacije pomenutog klizišta pristupiće se rekonstrukciji puta Šapari – Caparić kako bi se olakšao prevoz kvalitetnog materijala iz pozajmišta Nemić, za nasipanje puteva u svim zaseocima sela Caparić i Leović.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa