22. april 2021.22. apr 2021.
Više DVD sigurniji građani
Doborovoljna vatrogasna društva značajna za veću bezbednost

Više DVD sigurniji građani

Načelnik Vladan Krasavac upoznao je prisutne o neophodnosti organizovanja doborovoljnih vatrogasnih društava u svakoj lokalnoj samoupravi Mačvanskog upravnog okruga. Razlog su česte elementarne nepogode koje su u poslednji niz godina zadesile ovaj Upravni okrug
U četvrtak 15.aprila održan je u kabinetu Vladana Krasavca, načelnika Mačvanskog upravnog okruga sastanak sa predstavnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije i Vatrogasno spasilačke brigade Šabac. Sastanku su prisustvovali Miloš Milenković i Milan Kokora, iz Sektora za vanredne situacije, Goran Stefanović,komandant Vatrogasno spasilačke brigade Šabac i Milorad Marković, šef Odseka UR i CZ OVS Šabac. Tema razgovora odnosila se na organizovanje dobrovoljnih vatrogasnih društava i značaju koji ovaj vid organizovanja ima za lokalne samouprave Mačvanskog upravnog okruga.

Potreba za ovim vidom organizovanja postoji i u ostalim krajevima Mačvanskog upravnog okruga


Načelnik Vladan Krasavac upoznao je prisutne o neophodnosti organizovanja doborovoljnih vatrogasnih društava u svakoj lokalnoj samoupravi Mačvanskog upravnog okruga. Razlog su česte elementarne nepogode koje su poslednji niz godina zadesile ovaj Upravni okrug. Dobrovoljno vatrogasno društvo u Lešnici već više decenija postoji i funkcioniše, a pripadnici i članovi ovog društva učestvovali su u brojnim aktivnostima i akcijama od značaja za stanovnike ugroženih područja. Po uzoru na ovo u planu je da se osnuju još dva društva u Bogatiću i Grušiću. Potreba za ovim vidom organizovanja postoji i u ostalim krajevima Mačvanskog upravnog okruga o čemu su se složili svi učesnici sastanka.
Veliku pomoć u realizaciji ideje organizovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava uslediće od Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Vatrogasno spasilačke brigade Šabac.
S tim u vezi u planu je da se u što skorije vreme održi sednica Saveta Mačvanskog upravnog okruga na kojoj bi se započelo sa realizacijom,o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa