29. april 2021.29. apr 2021.
Od davnina na usluzi preduzetnicima
OPŠTE UDRUŽENjE PREDUZETNIKA OPŠTINE BOGATIĆ

Od davnina na usluzi preduzetnicima

Nastavljamo i danas sa istim ciljem, a to je pomoć i zaštita interesa preduzetnika, uz svesrdnu saradnju i razumevanje lokalne samouprave, kaže novi predsednik ove asocijacije privrednika Milan Damnjanović, ugledni privrednik, vlasnik ugostiteljskog objekta „Milano“ i štamparije „Partizan“preduzetnik s višegodišnjim iskustvom
Počeli su, danas davne 1932. godine, okupljajući i štiteći interese brojnih zanatlija, različite delatnosti. Te godine oformljeno Udruženje preduzetnika opštine Bogatić imalo je 30 članova. U svojim redovima okupljalo je obućare , limare, kovače, sarače, dunđere...

Svedoče o tome zapisnici sa sastanaka, uvek s osnovnim ciljem biti na usluzi preduzetnicima, razumeti njihove potrebe i želje, koje su se naravno s vremenom menjale.
Rad je obnovljen 2004. godine, a ciljevi su bili i ostali uvek isti.

- Postoje dokumenti o ideji za izgradnju zanatskog doma. Prisutna je i vizija udruživanja zanatlija, radi lakše zaštite interesa i bržeg napredovanja. Zanatlije su sticale nova znanja i napredovale shodno ukupnom tehnološkom napretku. To su i primenjivali u svom radu, kaže Milan Daničić, novi predsednik preduzetnika opštine Bogatić, višegodišnji član ove organizacije (18 godina) vlasnik Svečane sale „Milano“, istoimenog ugostiteljskog objekta i štamparije „Partizan“.

On potvrđuje da s istim ciljevima, kao nekad nastupaju i danas uz veliko razumevanje i svesrdnu pomoć lokalne zajednice.

- Bez obzira što danas brojimo 130 članova i to nije mali broj za našu opštinu i dalje ćemo raditi na omasovljenju članstva. Neće izostati saradnja sa lokalnom samoupravom i službom za zapošljavanje. Pokrenuli smo inicijativu za pomoć ugostiteljima, koji su pretrpeli veliku štetu zbog delovanja korona virusa, nastavićemo sa subvencionisanim kreditima preduzetnicima čiju kamatu će „pokriti“ opština, učinićemo dostupnijim preduzetnicima i druge evropske fondove. Planiramo organizaciju sekcija po granama delatnosti: poljoprivreda, građevinarstvo, ugostiteljstvo... a stim u vezi je i članstvo u Upravnom odboru našeg Udruženja, dodaje Daničić.

Udruženje preduzetnika opštine Bogatić je član Razvojne agencije Srbije, Fonda za razvoj i drugih meritornih ekonomskih institucija u zemlji.Posredstvom Privredne komore Srbije ostvaruju svoje interese i u Skupštini Srbije

- Posećivali smo sajmove, preduzetništva u Minhenu, građevinarstva u Parizu, male privrede u Istanbulu i poljoprivrede u Veroni. To su sve bila dragocena putovanja za sticanje novih znanja i iskustva u preduzetničkoj delatnosti koja rekao bih dobija na sve većem značaju u ukupnom privrednom razvoju zemlje. Planiramo naravno i druge posete sve u saradnji sa našom opštinom koja ima razumevanja za nastojanja da pomognemo preduzetnicima, naglašava Daničić uveren u obogaćivanje saradnje sa lokalnom samoupravom.

Naravno, biće tu mesta i za proslave i nagrade. Svake godine Udruženje slavi svoju slavu, 12 februara. Tada pored druženja i razmene iskustava, nagrađuju svoje članove u više oblasti.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa