Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
Од давнина на услузи предузетницима
ОПШТЕ УДРУЖЕЊЕ ПРЕДУЗЕТНИКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Од давнина на услузи предузетницима

Настављамо и данас са истим циљем, а то је помоћ и заштита интереса предузетника, уз свесрдну сарадњу и разумевање локалне самоуправе, каже нови председник ове асоцијације привредника Милан Дамњановић, угледни привредник, власник угоститељског објекта „Милано“ и штампарије „Партизан“предузетник с вишегодишњим искуством
Почели су, данас давне 1932. године, окупљајући и штитећи интересе бројних занатлија, различите делатности. Те године оформљено Удружење предузетника општине Богатић имало је 30 чланова. У својим редовима окупљало је обућаре , лимаре, коваче, сараче, дунђере...

Сведоче о томе записници са састанака, увек с основним циљем бити на услузи предузетницима, разумети њихове потребе и жеље, које су се наравно с временом мењале.
Рад је обновљен 2004. године, а циљеви су били и остали увек исти.

- Постоје документи о идеји за изградњу занатског дома. Присутна је и визија удруживања занатлија, ради лакше заштите интереса и бржег напредовања. Занатлије су стицале нова знања и напредовале сходно укупном технолошком напретку. То су и примењивали у свом раду, каже Милан Даничић, нови председник предузетника општине Богатић, вишегодишњи члан ове организације (18 година) власник Свечане сале „Милано“, истоименог угоститељског објекта и штампарије „Партизан“.

Он потврђује да с истим циљевима, као некад наступају и данас уз велико разумевање и свесрдну помоћ локалне заједнице.

- Без обзира што данас бројимо 130 чланова и то није мали број за нашу општину и даље ћемо радити на омасовљењу чланства. Неће изостати сарадња са локалном самоуправом и службом за запошљавање. Покренули смо иницијативу за помоћ угоститељима, који су претрпели велику штету због деловања корона вируса, наставићемо са субвенционисаним кредитима предузетницима чију камату ће „покрити“ општина, учинићемо доступнијим предузетницима и друге европске фондове. Планирамо организацију секција по гранама делатности: пољопривреда, грађевинарство, угоститељство... а стим у вези је и чланство у Управном одбору нашег Удружења, додаје Даничић.

Удружење предузетника општине Богатић је члан Развојне агенције Србије, Фонда за развој и других мериторних економских институција у земљи.Посредством Привредне коморе Србије остварују своје интересе и у Скупштини Србије

- Посећивали смо сајмове, предузетништва у Минхену, грађевинарства у Паризу, мале привреде у Истанбулу и пољопривреде у Верони. То су све била драгоцена путовања за стицање нових знања и искуства у предузетничкој делатности која рекао бих добија на све већем значају у укупном привредном развоју земље. Планирамо наравно и друге посете све у сарадњи са нашом општином која има разумевања за настојања да помогнемо предузетницима, наглашава Даничић уверен у обогаћивање сарадње са локалном самоуправом.

Наравно, биће ту места и за прославе и награде. Сваке године Удружење слави своју славу, 12 фебруара. Тада поред дружења и размене искустава, награђују своје чланове у више области.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa