20. maj 2021.20. maj 2021.
Waslaviju trka „Berdi“
DRUGI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U BOGATIĆU

Waslaviju trka „Berdi“

Prvo „mrtva trka“ Colorada i Ankare, a potom u četvrtoj trci „Šabački galop“, pad džokeja Nikolića sa Ramone, srećnog kraja. Na kraju u trci „Berdi“, kategorije dva na 1.600 metara za četvorogode i starije konje slavili Šendekovići, vlasnici pobedničkog Waslavija
Pobednički pehar i najveća novčana nagrada, otišli su u ruke mlade vlasnice Waslavija Nike Šendeković, u trci „Berdi“na 1.600 metara, kategodije dva za četvorogode i starije konje. U sedlu pobednika, Waslavija bio je Glogovac, drugog trkačkog dana održanog na hipodromu u Bogatiću, prošle nedelje, ponovo bez publike, zbog strogog pridržavanja utvrđenih mera izazvanih delovanjem korona virusa. Waslavi je ovog puta demonstrirao svoju superiornost, a drugim mestom morala je da se zadovolji Lullaby, petogoda kobila, koja je nastupila posle dužeg vremena iz Konjičkog kluba „Šendeković“. Kao i pobednik u treningu je kod Bojana Šendekovića, višestrukog najboljeg trenera Srbije.
Treće mesto osvojila je Wizardess sa Nađem.

U prvoj trci ovog dana (Shark gym) kategorije pet za dvogode konje bez pobede na 1.100 metara vodila se do kraja neizvesna borba između Colorada i Ankare. I sudijski žiri, posle pregledavanja snimka nije mogao da se odluči te je ovaj „dvoboj“ označio kao „mrtva trka“i u pobedničkom padoku su se našli zajedno Colorado, koga je jahao Ljubomirović ( Konjički klub „Šendeković“) i Ankara sa Gnesijem u sedlu, vlasništvo Miloša Adamovića.

Treće mesto osvojila je Magical Kisss sa Glogovcem.

Druga trka „Mačva“ za četvorogode i starije konje na 1.400 metara, pripala je Iron Boy sa iskusnim Tikom Vujkovićem u sedlu, vlasništvo Krajčinovića. Drugi na cilj stigao je Al Capone sa Gnesijem, vlasništvo Aškovića. Treći je stigao stariji ali veoma iskusan Ogon u čijem sedli je bio Milojević, vlasništvo istoimenog Konjičkog kluba.

Treća trka ovog dana „Dom zdravlja Bogatić“, handikap tri za trogode i starije konje na 1.400 metara pripala je kobili Sensation, veoma stabilne forme, koju je iskazala i nedavno u Šapcu. U njenom sedlu je bio Ljubomirović, a dolazi iz Konjičkog kluba“Šendeković“

Naredna, četvrta trka ovog dana pod nazivom „Šabački galop“, kategorije četiri za trogode konje, bez plasmana u Grup i Listed trkama na 1.600 metara, pripala je kobili Babajaga sa Gnesijem u sedlu, vlasništvo Belmina Sejdovića. Drugi na cilj stigao je Valentin koga je jahao Milojević, vlasništvo Saše Markovića, a treće mesto je osvojila Cuckoosingagain sa Ljubomirovićem, vlasništvo Branislava Rakića. Ova trka ostaće zapamćena i po padu džokeja Nikolića sa Ramone u finišu trke. Na sreću sve se dobro završilo, zahvaljujući i brzoj intervenciji dežurne službe hitne pomoći Doma zdravlja Bogatić.

U svojoj izjavi posle svih pet trka, ovog drugog dana na Hipodromu u Bogatiću, zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović izražava uverenje da će preostalih četiri trkačka dana na ovom sportskom objektu organizovati sa vernom publikom.
Lj. Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa