10. jun 2021.10. jun 2021.
Plantella brza i jednostavna prihrana lepotica
BUJNO CVETANjE ORHIDEJA

Plantella brza i jednostavna prihrana lepotica

Tečno đubrivo Plantella specijalno đubrivo za orhideje koristimo za brzu i jednostavnu prihranu naših lepotica. Time smo dodali dovoljnu količinu hranjivih materija za bujno cvetanje i zdrav rast. Primena je jednostavna – u čepu
(koji je i merica) izmerimo preporučenu količinu đubriva i dodamo u vodu za zalivanje. Orhideje će nam zahvaliti bujnim cvetanjem i zdravim rastom
Za orhideju kažu da je cvet uspešnih ljudi, a cvet orhideja od davnina simbolizuje ljubav. Jedan od najvećih razloga zbog kojih se ljudi zaljubljuju u sobne orhideje jeste upravo njen cvet. Za kućni uzgoj lepe su: Cymbidium, Cattleya-Katleja, Miltonia, Phalenopsis.

Presađivanje
Za bujno cvetanje, zdrav rast i razvoj preporučujemo presađivanje biljaka svake godine ili svake druge godine, kada je saksija postala mala ili ukoliko nedostaje supstrata. Najbolje vreme za presađivanje je neposredno nakon cvetanja ili pre novog razdoblja rasta i cvetanja. Presađivanje je šok za biljku, pa budite pažljivi kada izvadite biljku iz saksije i u potpunosti uklonite staru, osiromašenu zemlju,a oštećene korene uklonite makazama. Pazite da ne oštetite aktivno korenje.

Supstrat Plantella - specijalnu zemlja za orhideje, Plantella specijalno đubrivo za orhideje i Plantella tabs za orhideje možete kupiti u svim bolje snabdevenim poljoprivrednim apotekama


Pri presađivanju orhideja presudan je ispravan odabir supstrata. Koristite visokokvalitetni specijalni supstrat Plantella specijalna zemlja za orhideje od kore, kokosovih vlakana, tresetne mahovine i perlita. Njegova karakteristika je da dobro upija vodu i hranjive sastojke, održava stabilnu strukturu, ne raspada se i ne trune.

Uz ta svojstva, biljakama pruža i dovoljnu potporu i omogućuje dobar rast korena. Kvalitetna podloga u saksiji pravi vazdušne džepove, koji omogućuju dobar protok vazduha.

Nakon što se ukloni stari supstrat i odseku oštećeni koreni, biljka se stavlja u posudu/saksiju a prostor se popunjava Plantella specijalnom zemljom za orhideje i lagano usitni, kako bi se popunio sav prazan prostor. Presadite orhideje u istu ili malo veću saksiju. Nakon presađivanja, saksiju zajedno sa biljkom uroniti u vodu tako da podloga potpuno bude natopljena vodom. Kada se saksija izvadi iz vode, višak vode dobro ocedite.



Zalivanje i prihrana orhideja
Za zalivanje se koristi nekoliko dana odstajala voda iz vodovoda, ili kišnica kako hlor ne bi naškodio biljci.

Cela saksija se uroni u vodu i ostavi nekoliko sati da upija vodu. Nakon toga se ocedi sva voda, kako korenje ne bi stajalo u vodi duže od nekoliko sati.

Tečno đubrivo Plantella specijalno đubrivo za orhideje koristimo za brzu i jednostavnu prihranu naših lepotica. Time smo dodali dovoljnu količinu hranjivih materija za bujno cvetanje i zdrav rast. Primena je jednostavna – u čepu ( koji je i merica) izmerimo preporučenu količinu đubriva i dodamo u vodu za zalivanje. Orhideje će nam zahvaliti bujnim cvetanjem i zdravim rastom.

Orhideji treba pažljiva nega i odlični uslovi. Kod doziranja nećemo pogrešiti ako primenimo Plantella tabs za orhideje – specijalno đubrivo u obliku šumećih tableta za ravnomernu i pravilnu prihranu svih vrsta orhideja. Plantella tabs za orhideje oponašaju količinu hranjivih sastojaka iz prirode, a ujedno sadrže sve bitne mikro i makro elemente potrebne za optimalan rast.
PR

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa