10. jun 2021.10. jun 2021.
Iskustva  i mogućnosti
Sastanak načelnika u Severnobanatskom upravnom okrugu

Iskustva i mogućnosti

Razmatrane su brojne aktuelne teme od značaja za funkcionisanje lokalnih samouprava sa područja ovog dela Srbije. Razmenjena su iskustva i sagledane mogućnosti primene dobre prakse i u drugim okruzima. Naglašen je ogroman doprinos zdravstvenih radnika, koji se više od godinu dana bore da sačuvaju svaki ljudski život. Razgovaralo se o procesu legalizacije objekata koji ulazi u završnu fazu i zakonima koji regulišu oblast energetske efikasnosti
Sednica koordinacije načelnika Upravnih okruga sa teritorije AP Vojvodine, održana je u četvrtak 03. juna 2021. godine u Kikindi, sedištu Severnobanatskog upravnog okruga. U radu su učestvovali i načelnici Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac i Kolubarskog upravnog okruga Goran Milivojević. Domaćin skupa je bio načelnik Milivoj Linjački.

Razmatrane su brojne aktuelne teme od značaja za funkcionisanje lokalnih samouprava sa područja ovog dela Srbije. Razmenjena su iskustva i sagledane mogućnosti primene dobre prakse i u drugim okruzima.
Kako epidemija COVID-19 još uvek traje, trenutno u smanjenom intenzitetu, jedna od tema je bila i aktuelna epidemiološka situacija i stanje u oblasti zdravstva. Intenzivno sprovođenje imunizacije građana i poštovanje naloženih mera uticali su da se smanjuje broj novozaraženih, hospitalizovanih i preminulih lica. Naglašen je ogroman doprinos zdravstvenih radnika, koji se više od godinu dana bore da sačuvaju svaki ljudski život. Uloga načelnika Upravnih okruga od početka epidemija, pored drugih aktivnosti, bila je da se efikasno sprovede koordinacija republičkih i pokrajinskih inspekcijskih organa sa inspekcijama lokalnog nivoa, kako bi se nadzori uspešno obavljali. Veliki teret podneli su i inspektori koji su pored preventivnog rada donosili i kaznene mere.

Razgovaralo se o procesu legalizacije objekata koji ulazi u završnu fazu i zakonima koji regulišu oblast energetske efikasnosti. Misli se pre svega na Zakon o energetskoj efikasnosti i Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije, čiji se efekti primene tek očekuju u narednom periodu. Zakon o energetskoj efikasnosti od izuzetnog je značaja za sve naše građane, jer se od strane resornog Ministarstva i lokalnih samouprava planira subvencionisanje na osnovu koga će biti omogućena nabavka i ugranja stolarije.

Sa sednicama koordinacije načelnika Upravnih okruga, nastaviće se i u narednom periodu.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa