24. jun 2021.24. jun 2021.
Intenziviranje saradnje
Radni sastanak Domova zdravlja i Opšte bolnice Šabac

Intenziviranje saradnje

Fleksibilnost i prilagođavanje svakoj novonastaloj situaciji je imperativ, naročito kada je reč o preraspodelama ljudskih resursa i opreme. Na sastanku je dogovoreno da se još više intenzivira i unapredi saradnja i komunikacija između ovih ustanova, u cilju bolje organizacije i planiranja rada i funkionisanja zdravstvenih ustanova kao jedinstvenog tima
Na još jednom u nizu redovnih radnih sasatanaka Domova zdravlja Šabac, Koceljeva, Vladimirci, Bogatić i Opšte bolnice“ Dr Laza K. Lazarević“, održanom 23. Juna 2021. godine u prostorijama Opšte bolnice, razmatrana je trenutna epidemiološka situacija, kao i plan zbrinjavanja pacijenata, kako kovidpozitivnih tako i nekovid pacijenata.
Akcenat je stavljen na što učinkovitiju raspodelu rada, zaduženja i efikasnost rada Domova zdravlja i Opšte bolnice Šabac .
„Fleksibilnost i prilagođavanje svakoj novonastaloj situaciji je imperativ, naročito kada je reč o preraspodelama ljudskih resursa i opreme. Na sastanku je dogovoreno da se još više intenzivira i unapredi saradnja i komunikacija između ovih ustanova, u cilju bolje organizacije i planiranja rada i funkionisanja zdravstvenih ustanova kao jedinstvenog tima.

Fokus je na nekovid pacijentima , odnosno na hroničnim i onkološkim pacijentima, kao i pacijentima sa liste čekanja, na dijagnostici


Fokus je na nekovid pacijentima , odnosno na hroničnim i onkološkim pacijentima, kao i pacijentima sa liste čekanja, na dijagnostici... Takođe, dodatno će se intezivirati elektivne operacije. Zakazivanje pregleda funkcioniše preko integrisanog zdravstvenog informacionog sistema IZIS“- istakao je direktor Opšte bolnice Šabac, dr Slobodan Popović.
Trenutna epidemiološka situacija je stabilna, ali je i dalje deo kapaciteta usmeren na kovid-pacijente. Rade Kovid-ambulante, a u Opštoj bolnici Šabac prijemno-trijažna ambulanta na infektivnom odeljenju, dok je deo stacionara rezervisan za kovid pacijente u tkz “ Crvenoj zoni “ bolnice.
Ponovo apelujemo na građane da se poštuju mere, da budu disciplinovani I da se u što većem broju vakcinišu. To je način da, eventualni, četvrti talas bude kontrolisanog intenziteta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa