24. jun 2021.24. jun 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

GRADONAČELNIK POSETIO FIRMU “KENDI RAŠ”

“Najslađa fabrika” širi proizvodnju

“Kendi raš” u Šapcu posluje 10-ak godina, a sedište firme je u Beogradu. Rade Joksimović, suvlasnik firme istakao je da ne bi planirali nova ulaganja u Šabac da nisu zadovoljni uslovima za poslovanje koje imaju ovde
Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić posetio je danas firmu “Kendi raš (Candy rush) koja se bavi proizvodnjom slatkiša. Upoznao se sa načinom rada ove firme i sa suvlasnikom razgovarao o uslovima koje imaju u Šapcu i planovima za budućnost.
Fabrika trenutno zapošljava 140 radnika. Kupili su i “Simku” Vranje, čiji će deo proizvodnje preseliti u Šabac, proširiće proizvodne kapacitete i uposliti još 120 radnika.
-Obišao sam najslađu fabriku u Šapcu. Impresivno deluje sve što smo videli. Tokom narednih nekoliko meseci značajno će povećati svoje proizvodne kapacitete, odnosno na postojeći 3.500 kvadrata, dogradiće još oko 6.000, preneće deo proizvodnje iz Vranja u Šabac i investirati 8 miliona evra u automatizaciju proizvodnje. “Simka” će se proizvoditi u Šapcu. Čokolada vrhunskog kvaliteta. “Kendi raš” sa svojim proizvodima već zauzima značajno mesto u srpskoj provredi. Veliki deo se izvozi u inostranstvo. Siguran sam da će sa povećanjem proizvodnih kapaciteta imati još bolje poslovne rezultate. Ovde se proizvodi hrana i sve je po najvišim stanardima. Vlasnici žele da Šabac bude mesto gde će proširiti svoju proizvodnju i odakle će najslađi proizvoditi izlaziti, rekao je Aleksandar Pajić.

"Glas Podrinja"


“Kendi raš” u Šapcu posluje 10-ak godina, a sedište firme je u Beogradu. Rade Joksimović, suvlasnik firme istakao je da ne bi planirali nova ulaganja u Šabac da nisu zadovoljni uslovima za poslovanje koje imaju ovde.
-Nova investicija koju planiramo u Šapcu je vredna oko 8 miliona evra i zaposlićemo još oko 120 ljudi. Proizvodiće se vrhunski proizvodi koji će se distribuirati na sva zahtevna svetska tržišta, od zemalja u okruženju, preko Zapadne Evrope do Azije. Mi i sada proizvodimo kvalitetne proizvode, a tako će biti i ubuduće. Šabac je idealna pozicija za poslovanje. Blizu je Beograda, koji je distributivni centar za celu Srbiju. Sada se grade i novi putevi. Najbitnije od svega je da Šabac ima izuzetno kvalitetnu radnu snagu, rekao je Rade Joksimović, suvlanskik “Kendi raša”
Gradonačelnik je prilikom obilaska fabrike razgovarao i sa zaposlenim radnicima. Tom prilikom oni su uputili pohvale prema rukovodstvu za odnos prema njima, kao i za zarade.
-Siguran sam da će sa proširenjem kapaciteta biti još bolji uslovi i da će stvoriti konkurenciju nekim kompanijama koje posluju u Industrijskoj zoni. Tako će primanja naših sugrađana iz godine u godinu biti sve veća. Izuzetno sam zadovoljan što je država uložila ogromna sredstva u izgradnju novog mosta preko Save i auto-put. To našu Industrijsku zonu činu top destinacijom za ulaganje. Sigurno ćemo morati da povisimo i cenu zemljišta koju Grad prodaje. Šabac je sigurno grad budućnosti, rekao je Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa