29. jul 2021.29. jul 2021.
Pomoćnik ministra poljoprivrede u poseti Koceljevi
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga

Pomoćnik ministra poljoprivrede u poseti Koceljevi

Razgovaralo se o stanju poljoprivredne proizvodnje u opštini, subvencijama i merama koje resorno ministarstvo opredeljuje za unapređenje položaja poljoprivrednika
U petak 23. jula 2021. godine Pomoćnik ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević sa saradnicima posetio je Koceljevu.

Obilazak je započeo održavanjem sastanaka sa predsednikom opštine Dušanom Ilinčićem u njegovom kabinetu, gde su razgovarali o stanju poljoprivredne proizvodnje u opštini, subvencijama i merama koje resorno ministarstvo opredeljuje za unapređenje položaja poljoprivrednika.

U radu sastanka učestvovali su Veroljub Matić, narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine, šef Odeljenja za poljoprivredu u Opštinskoj upravi, predstavnik Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac.

Sastanku je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

Pored aktuelnih podsticaja koje opredeljuje resorno Ministarstvo bilo je reči i o saradnji sa PSSS Šabac, čiji stručni saradnici znanjem i savetima u velikoj meri pomažu poljoprivrednim proizvođačima ovog kraja.

Nakon održanog sastanka upriličena je poseta Vinariji “Ranković”, u okolini Koceljeve,gde se razgovaralo o merama u oblasti vinogradarstva, koje su u funkciji unapređenja ove grane poljoprivrede.

Porodica Ranković uzgaja lozu na 240 metara nadmorske visine. Ove godine povećala je proizvodnju vina, a radovi na izgradnji vinarije i destilerije uveliko napreduju. Grade se i smeštajni kapaciteti.
Ovo je još jedan u nizu sastanak koji je održan u lokalnim samoupravma Mačvanskog upravnog okruga sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede u cilju unapređenja razvoja poljoprivrede i sela.
Kabinet načelnika MUO Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa