20. oktobar 2011.20. okt 2011.
POČELA GREJNA SEZONA

ENERGENTI DIKTIRAJU CENU

Trenutna dugovanja Šapčana prema gradskoj “Toplani“ iznose oko 65 miliona dinara. Od te cifre, na neizmirene obaveze onih koji se greju na gas otpada manje od polovine, odnosno 30 miliona dinara. Najavljeno poskupljenje gasa usloviće i povećanje mesečnih računa korisnika usluga JKP “Toplana“ Šabac
Zvanična grejna sezona počela je 15. oktobra. Energenata, za sada u šabačkoj “Toplani“ ima dovoljno, ali održivost sistema prvenstveno zavisi od procenta naplate dugovanja građana. Trenutno, cena grejanja u Šapcu iznosi 25,62 dinara po kvm fiksni i 3,47 dinara po kilovat času varijabilni deo. Povećanje postojećih iznosa, kako navode u JKP “Toplana“, opravdano samo u slučaju poskupljenja energenata.
- Nakon toplih proba koje smo izveli 7. i 8. oktobra, zbog “hladnog talasa“ JKP “Toplana“ je nastavilo sa grejanjem stanova naših sugrađana, dok je zvanično, puna grejna sezona počela u subotu 15. oktobra ““ rekao je direktor JKP “Toplana“ Šabac Milan Stošić.
Kada je reč o nabavci energenata, u šabačkoj “Toplani“ navode da ona prvenstveno zavisi od ažurnosti naših sugrađana da izmire dugove prema ovom preduzeću. Oko 7.800 (7.266 privatnih i 570 pravnih mernih mesta) priključenih na “Toplanu“ trenutno, duguje oko 35 miliona dinara. Dugovanja za gas široke potrošnje iznose 30 miliona. Međutim, ohrabrujući podatak je da sa početkom hladnog vremena, korisnici usluga JKP “Toplana“ revnosnije izmiruju svoje obaveze.
- Nabavka energenata zavisi od naše finansijske moći, a ona je opet u direktnoj vezi sa mogućnošću naših sugrađana da plate svoje račune. Kao po pravilu, u mesecima koji prethode sezoni, svest građana naglo poraste, pa imamo povećan procenat naplate dugovanja ““ ističe Stošić i koristi priliku da apeluje na Šapčane da nastave u istom trendu, jer samo to garantuje uspešnost grejne sezone.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa