11. novembar 2021.11. nov 2021.
Foto: Opština Vladimirci

Foto: Opština Vladimirci

OSMA REDOVNA SEDNICA SO VLADIMIRCI

Rebalans budžeta i stipendije

Dodatno pojašnjenje da je konkurs od 20. do 30. novembra za deficitarne akademce i da će studenti prve godine imati pet hiljada mesečno, druge šest, treće sedam i završne osam hiljada dinara
Ekspeditivni rad, te brojna rešena pitanja, obeležili su i ovo zasedanje SO Vladimirci. U centru pažnje je bio rebalans budžeta, šesti po redu:
-Zadovoljstvo je kao u svakoj dobroj kući kada se ima više sredstava, odnosno novca, pa se može ulagati u puteve i druga žiteljima bitna pitanja za bolji život. Bitno je da smo uskladili sa zakonom probleme koji nas tište poput upravljanja grobljima i sahranjivanjima koja je postala prisutna u svim selima, ali i bili zdušno oko koeficijenta za obračun poreza. Kao i u predlogu odluke o upravljanju komunalne delatnosti zoohigijene, upravljanju pijacama, i tako pokazali da nijedna sfera života nije manje važna ovoj lokalnoj samoupravi, istakao je predsednik ovog tela Rade Kovačević.

Usledila su imenovanja predsednika i članova odbora za praćenje etičkog kodeksa fukcionera lokalne samouprave ali i razrešenja i imenovanja članova upravnih i nadzornih odbora. Na kraju su se odbornici pozabavili pitanjima i inicijativama koje je Sanja Đuričić pretočila u izrečeno zadovoljstvo kako stanjem budžeta tako i radom skupštine:
-Srećna sam što se čelni tim opštine koje vodi Goran Zarić ali i rad skupštine koji nadzire predsednik Rade Kovačević zdušno brinu o građanima. Sve pohvale na račun odluke o stipendiranju studenata fizike, hemije, matematike, mašinstva i medicine prisećajući se i ličnog iskustva koliko to znači onima koji dobiju stipendiju. A one koji ostanu bez tog postreka u učenju da se dodatno potrude, rekla je Sanja Đuričić.

Dodatno pojašnjenje da je konkurs od 20 do 30. novembra za deficitarne akademce i da će studenti prve godine imati pet hiljada mesečno, druge šest, - treće sedam i završne osam hiljada dinara. Obavezni su samo da ukoliko im se ponudi posao na teritoriji opštine isti prihvate ili vrate stipendiju.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa