18. novembar 2021.18. nov 2021.
Region u fokusu: VK Šabac

Region u fokusu: VK Šabac

VATERPOLO: SUPER LIGA

Regionalni izazovi

Zemun je solidan sparing partner i utisak je da je kombinovani tim Šapčana odigrao dovoljno za sigurnu pobedu. Nedelju, dve Super liga nije u fokusu šabačkih vaterpolista, već prvi turnir Regionalne lige. Šampion Srbije iz 2019. godine neće morati daleko da putuje, samo do Beograda, gde će ulogu domaćina turnira imati prvi favorit verovatno i Lige, ekipa Novog Beograda, a u grupi su dva hrvatska velikana Jug i Mladost, predstavnici Crne Gore Jadran i Budva i tri srpska predstavnika Šabac, Partizan i Novi Beograd.

Biće ovo prvi od ukupno tri ligaška turnira. Traje od 24. do 27. novembra. Čitav sistem takmičenja koncipiran je tako da na tim turnirima svaki od rivala protiv drugih iz grupe odigra po dve utakmice nakon kojih se formira konačna tabela grupe. Dva prvoplasirana tima će izboriti plasman na finalni turnir. Preostala dva nadmetanja su od 20. do 22. januar, odnosno od 17. do 19. februara.

Šabac - Zemun 15:10 (4:2, 4:4, 4:2, 3:2)
Gradski bazen. Gledalaca: 300. Sudije: Šukić i Prlić. Isključenja: Šabac 9, Zemun 6. Peterci: Šabac 3 (2), Zemun 2 (1).
ŠABAC; Filipović, Žeželj, Marković 5, Repanović, Kopcev 1, Vasović 2, Mitrović, Stanić, Tubić, Maraš, Stojanović 3, Tonković, Vukadinović, Ćetković 4.
ZEMUN: Tanović, Mihailović, Jović 1, Kovačević 1, Perković 2, Ilić 1, Đurić, Andrejević 2, Aleksić, Popović 1, Timotijević 2, Mitrović, Dmitrović, Japundžić.


Šapčanima Regionalna liga nije prioritet, ali je prilika da se provere snage sa vrhunskim timovima. U grupi su Novi Beograd, tim za ambicijama da bude šampion Evrope, favorit iz senke za to zvanje, dubrovački Jug, velika Mladost koja poput Šapca nije izborila plasman u polufinale Evrokupa, Partizan pun samopouzdanja posle trijumfa nad Zvezdom, Radničkim i Šapcom u Super ligi i pojačani crnogorski timovi. Drugu grupu Prve regionalne lige čine: C. Zvezda, Radnički, Jadran Split, Solaris Šibenik, Mornar Split i Primorac Kotor, a prvi turnir je u Splitu. Favoriti su Radnički i Jadran.
Posle mečeva u Beogradu, Šabac čekaju tri teška duela u dve nedelje, u okviru Super lige. Najpre gostovanje Novom Beogradu (04.12), a onda dva duela protiv Zvezde u Šapcu (11.12. i 18.12) četvrtfinale Kupa i domaća Liga.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa