18. novembar 2021.18. nov 2021.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Rekonstrukcija Zgrade kulture Mišar

Vrednost radova 23 miliona

U toku su radovi na rekonstrukciji Zgrade kulture Mišar čija je vrednost 23 milona dinara. Deo sredstava dobijen je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja putem projekta, dok je Grad za ovu namenu iz budžeta opredelio osam miliona.

-U narednih 90 dana imaćemo jedno potpuno novo zdanje spremno za upotrebu. Firma „Jastrebac“ iz Smedereva zadužena je za radove, te su prvi radovi započeti na krovnoj konstrukciji, ali se očekuje da i drugi delovi budu sanirani. Težimo ka tome da amaterska društva, folklorna društva, pozorišne trupe i Zadužbinsko društvo ima adekvatne uslove za rad i da Mišar na turističkoj mapi bude zastupljen – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Zgrada kulture Mišar podignuta je 1948. godine, te je renoviranje objekta bilo neophodno kako bi bili sanirani svi postojeći problemi i nedostaci.

-Mišar je od velikog značaja, kako lokalnog, tako i nacionalnog. Veoma nas raduje što je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu“ 2021. godine dobijeno 15 miliona za adaptaciju zgrade. Uz osam milona opredeljenih od strane Grada, ukupno 23 miliona su planirana za prvu fazu projekta „Mišar- prošlost, sadašnjost, budućnost“. Nakon završetka radova zgrada će dobiti novu upotrebnu vrednost, kako bi bila formirana stalna postavka posvećena boju na Mišaru – rekao je Dejan Živanović menadžer projekta „Mišar- prošlost, sadašnjost, budućnost“.

Predsednik Saveta mesne zajednice Mišar Darko Nikolić ističe da je rekonstrukcija Doma kulture od velikog značaja za meštane.
-Zahvalnost dugujemo onima koji su nam pomogli da objekat bude adapitiran i u funkciji za potrebe zajednice, kao i kulturne sadržaje koji će u narednom periodu biti realizovani.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa