18. novembar 2021.18. nov 2021.
Kontrole i kazne
SEDMIČNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Kontrole i kazne

Za utvrđene nepravilnosti izrečene su sledeće mere: šest naloga od po 150.000 dinara i jedan nalog od 5.000 dinara. Izrečena je i jedna mera zabrane obavljanja delatnosti
Pored pojačanih nadzora koji se sprovode tokom produženog vikenda svakodnevno se vrše redovni nadzori. Promocija vakcinacije takođe je prisutna i sprovodi se intenzivno, kako bi se što pre došlo do kolektivnog imuniteta.

Prema podacima Kriznog štaba,koji se svakodnevno publikuju javnosti na području Republike Srbije blago se smanjuje broj zaraženih i hospitalizovanih lica. Zabrinjava broj preminulih osoba koji je i dalje veliki. Među obolelima nalazi se veliki broj lica mlađe životne dobi koji u najvećem broju nisu vakcinisani. Otuda apel da je vakcinacija, pored poštovanja naloženih mera jedina sigurna zaštita od virusa. U Mačvanskom upravnom okrugu opada broj zaraženih lica, a u prastu je broj vakcinisanih lica.

Od četvrtka 11. novembra do ponedeljka 15.novembra pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/ milicije. U primeni je i obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama u lokalnim samoupravama sa preko 500 ljudi.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.

Od četvrtka 11. novembra do ponedeljka 15. novembra sprovedeno je 1.053 nadzora,u kojima je učestvovalo 82 inspektora. Tokom nadzora protivepidemijskih mera inspektori su utvrdili 9 nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika, korona redara, fizičku distancu (barijera), ličnu zaštitnu opremu zaposlenih i ograničeno radno vreme. Za utvrđene nepravilnosti izrečene su sledeće mere: šest naloga od po 150.000 dinara i jedan nalog od 5.000 dinara. Izrečena je i jedna mera zabrane obavljanja delatnosti.

Od 19.marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE. Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi upozoravaju i apeluju na građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu, kako bi u što krećem roku došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa