2. decembar 2021.2. dec 2021.
Pad broja zaraženih,  porast broja vakcinisanih
SEDMIČNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Pad broja zaraženih, porast broja vakcinisanih

Pored pojačanih nadzora koji se sprovode tokom produženog vikenda,od četvrtka do nedelje, redovni nadzori se vrše svakodnevno.Promocija vakcinacije takođe je prisutna i sprovodi se intenzivno,kako bi se što pre došlo do kolektivnog imuniteta.

Prema podacima Kriznog štaba,koji se svakodnevno publikuju javnosti na području Republike Srbije smanjuje se broj zaraženih i hospitalizovanih lica.Zabrinjava broj preminulih osoba koji je i dalje veliki. Među obolelima nalazi se veliki broj lica mlađe životne dobi koji u najvećem broju nisu vakcinisani. Otuda apel da je vakcinacija, pored poštovanja naloženih mera jedina sigurna zaštita od virusa. U Mačvanskom upravnom okrugu značajno opada broj zaraženih lica, a u prastu je broj vakcinisanih lica.

Od četvrtka 25.novembra do ponedeljka 29. novembra pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/ milicije. U primeni je i obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama u lokalnim samoupravama sa preko 500 ljudi .
Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.

Od četvrtka 25. novembra do ponedeljka 29. novembra sprovedeno je 1338 nadzora,u kojima je učestvovalo 111 inspektora. Inspektori su u jednom nadzoru utvrdili nepravilnosti koja se odnosi na ličnu zaštitnu opremu korisnika, za koji su izrečene sledeće mere: jedan prekršajni nalog od 300.000 dinara, jedan prekršajni nalog od 50.000 dinara i jedan prekršajni nalog od 5.000 dinara.

Od 19.marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE.Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi apeluju na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu, kako bi u što krećem roku došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa