17. februar 2022.17. feb 2022.
Bod iz Vrbasa (foto: RK Medicinar)

Bod iz Vrbasa (foto: RK Medicinar)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Herojski u Vrbasu, imperativ u Šapcu

Ciljao je Medicinar dva boda u Vrbasu i dodatno bod bi mogao biti vrlo važan u borbi za plej of, međutim kada su na put krenule sa svega 11 igrača u ekipi, Šapčanke su znale da će put do pobede biti težak, kao što je i bio. Bez mnogo mogućnosti za rotaciju gošće su kontolisale meć jedno poluvreme i trećinu drugog, kada je nažalost počeo da se oseća nedostatak snage. Korstio je to Vrbas oslonjen na brazilsku snagu kvarteta iz velike južnoameričke države i činilo se meč bespovratno usmerava u pravcu koji želi domaćin. Ipak, usledio je neočekivani i herojski odgovor plavo – belih u finišu. Bilo je pet minuta do kraja, a Vrbas je vodio šest razlike, bodovi su već bili i upisani, a onda je umorni Medicinar napravio seriju od 6:0 u pet minuta, nadoknadio minus dva u poslednjem minutu i golom Aleksandre Krstić došao do velikog boda, ne za tabelu, već obzirom na okolnosti.

Vrbas – Mediicnar 32:32 (17:18)
Vrbas. Gledalaca: 120. Sudije: Antić i Jakovljević. Sedmerci: Medicinar: 2(2). Isključenja: Vrbas: 8; Medicinar: 4 minuta.
VRBAS: Perović, Holc 2, Ribeiro 11, Radulović, Stanić 7, Silva, Fraga 3, Cvetković (2 odbrane), Tomić 4, Mouedeb 4, Simić 1, Belović, Cvejić, Rojević, Bulatović (7 odbrana).
MEDICINAR: Kojić 3, Radović 8, Radukić, Tomković 6 (2), Cvejić (8 odbrana), Cvetinović 2, Vasić 1, Krstić 6, Rakić 1, Ivković 5.


Potera za Naisom je usled izostanka pobede otežana. Bez obzira na sve, naredna dva meča su imperativ za Medicinar i nema opravdanja za izostanak celog plena protiv Beograda u Šapcu i Crvene Zvezde u prestonici. Poštovanje svima, ali jednostavno timovi sa začelja i najveći kandidati za niži rang ne smeju biti nesavladiva prepreka.

Veliki talenat Milice Pap niko ne sme zanemariti, u Beogradu su odlične iskusne igračice Jovana Stekić, Anja Belić i Valentina Božinović, rukometašice sa značajnim superligaškim iskustovom. Ipak, tabela je dovoljno rečita, Beograd je u 13 kola ostvario jednu pobedu, jednom igrao nerešeno i pretrpeo 11 poraza. Šapčanke moraju osvojiti dva boda, iako je još sastav daleko od kompletnog, nekoliko rukometašica je pod znakom pitanja, neke će i sigurno izostati.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa