17. februar 2022.17. feb 2022.
Novi okršaj sa Vojvodinom (foto: RK Metaloplastika)

Novi okršaj sa Vojvodinom (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: PLEJ OF SUPER LIGE

Nada za Novi Sad

Metaloplastika još ima magiju da privuče navijače i da na gostovanju, kao i u Šapcu, narednim mečevima vlada izvanredna atmosfera. Gotovo dve hiljade Leskovčana je dočekalo Metaloplastiku i pomoglo svom timu da osvoji bod. Na startu plej ofa, Šapčani su se nadali pobedi, međutim ovakav ishod je bio najrealniji, jer je suviše bio izjednačen meč da bi neko bio potpuno srećan, a neko potpuno tužan. Uz to, nije mogla da putuje u najjačem sastavu ekipa Miodraga Kažića.

Sinoć je u Gimnaziji u gostima bilo Dinamo. Dva puta je „plava“ ekipa pobedila ove sezone Pančevce, odigraće posle duela čiji ishod u trenutku štampe ne znamo, još dva meča, te iako nije nikoga lako pobediti pet puta, Metaloplastika je favorit i na putu do uspeha mora biti kadra da to i učini. Posebno je potreban bio trijumf, jer za vikend sledi meč gde je sve osim poraza veliko dostignuće.

Dubočica – Metaloplastika 24:24 (12:12)
Leskovac. Gledalaca: 2.000. Sudije: Kovač (K. Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: Dubočica 6(5): Metaloplastika 6 (4). Isključenja: Dubočica 10; Metalopalstika 10 minuta.
DUBOČICA: Gašić, Cetković 1, Radulović 1, Marinković, Grubić 1, A. D. Pavlović, Mađar, Mitrović, Spasić 2 (1), Atanasković 9 (3), Adamović, Ristović, A. V. Pavlović 2, Anđelković 5 (1), Kocić.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 1, Karić, Jevtić, Milovnović, Ćosić, Srdanović 2, Mirković 1, Aidi 4, Arsić, Damjanović, Terzić, Milenković 3, Mešter 6 (3), Dakić 7 (1).


Teško je prebrojati sve mečeve Metaloplastike i Vojvodine u prethodnim sezonama, međutim, nažalost, od 2016. lako je sabrati uspehe šabačkog tima. Vojvodina je neprikosnovena u našem rukometu, ove sezone je izgubila u domaćoj ligi prvi put posle dve godine i među „žrtvama“ često je bio i šabački tim. Zna se da je iskusniji tim favorit i ovaj put u Novom Sadu, posebno posle dominacije nad Partizanom koga su mnogi videli kao jedinog rivala „voši“ u plej ofu. Mnogo je samopouzdanja ugrađeno u titule u nizu i to se vidi i kada je krizna situacija. Na svakoj poziciji imaju, ne samo po dva kvalitetna, već i iskusna igrača spremna da improvizuju kada dogovoreno nije izvodljivo. Verkić, Šotić, Rađenović Vukovljak, Kljajić, Pribak, Ocvirk i niz još može da se nastavi gotovo do kraja rostera.

Metaloplastika ne sme da dozvoli veću želju i strah, sve drugo je van imperativa i opterećenja. Ništa ne traje večno i svaka serija dobije epilog jednom. Niko nije verovao da će Zvezda pobediti Vojvodinu, ali se dogodilo...
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa