17. februar 2022.17. feb 2022.
Bitka za A ligu: VK Sava

Bitka za A ligu: VK Sava

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Borba u troje

Veliki derbi protiv Singidunuma. Tri ekipe u borbi za dva mesta. Beograđani u nizu od dve pobede. Kikinđani ne popuštaju
Posle slabog izdanja u Subotici, igrači Save su se oporavili i pokazali snagu i talenat na nezgodnom gostovanju Vračaru. Slavili su 13:10. U nikada zanimljivijoj Prvoj B vaterpolo ligi situacija se samo delimično kristališe, ali je u vrhu vrlo gusto i već se izdvajaju tri ekipe koje će podeliti pozicije, tako da će najbolja direktno u Prvu A ligu, drugoplasirana će imati još jednu šansu u baražu protiv pretposlednjeg tima pomenutog ranga, dok će trećeplasirani klub biti u najgorem položaju, pamtiće dobru sezonu, ali će i sledeće morati sve od početka u istom ligaškom rangu.

Sava je povela trku, potom se Šapčanima pridružio najiskusniji tim i prvi favorit ŽAK Kikinda, da bi se u vrhu zadržao i Singidunum spreman da iskoristi svaku priliku. Jeste veliki derbi u Šapcu početkom marta kada mlada Sava dočekuje ŽAK, međutim izdanke ovdašnje škole vaterpola očekuje veliki izazov pre toga, već kroz koji dan, kada će gostovati direktnom rivalu za poziciju jedan i dva, Singidunumu. Beograđani su odlično startovali, imali sedam pobeda u prvih osam kola, savladali i ŽAK u prvom kolu, izgubili su samo u Šapcu, ali je krajem polusezone usledio pad i neočekivani poraz od Vračara, kao i očekivani u Kikindi. Ipak, protiv Obrenovca i Košutnjaka su se vratili i sada su na minus tri u odnosu na Savu i ŽAK. Na Gradksom bazenu su poraženi 13:11 od Šapčana, te teže pobedi, od tri ili više golova koja bi ih mogla odvesti na poziciju dva.

Kao i u svim ostalim mečevima, Savin nedostatak je neiskustvo, a snaga polet mladosti i samopouzdanje koje su razvili kroz rezultate iznad svih očekivanja. Raspored je takav da će posle Singidunuma i Kikinde, u poslednja tri kola Sava imati lakši rapsored i rivale sa začelja, te ukoliko ostanu gde su sada i u tom trenutku već se može razmišljati o slavlju ili baražu. ŽAK mora portiv Dorćola u Beogradu i protiv osnaženog Spartaka na sovm bazenu, dok Singidunum očekuju teško gostovanje u Subotici, derbi protiv Dorćola i jedno slobodno kolo.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa