17. februar 2022.17. feb 2022.
Svaki meč derbi
KOŠARKA: PRL „ZAPAD“

Svaki meč derbi

Jagodina želi u viši rang. Neophodna im je pobeda za ostanak u trci. Dominantni protiv Loznice. Šapčani sigurni u Požarevcu. Utakmica protiv Jagodinaca derbi drugog kola plej ofa
M015 je počeo plej of na pravi način, sigurno i rutinski u Požarevcu na gostovanju sasvim dobroj ekipi domaćina. Bilo je 75:66 i korak ka višem rangu je načinjen i pritisak prebačen na Radnički. Iako ne znamo u trenutku zključenja teksta ishod meča Kragujevčana i Mileševca, očekivano je da je Radnički ubedljivo pobedio i vratio se na vrh.

Derbi drugog kola je u Šapcu. M015 dočekuje Jagodince. Pre starta sezone Jagodina je važila za favorita iz senke. Nisu preneli bodova koliko su želeli, ali sa serijom pobeda mogu da se vrate u vrh. Porazi u Plani i Kragujevcu su ih udaljili od cilja, međutim u prvom plej of kolu su pokazali silu protiv dobre Loznice pobedivši sa 41 poenom razlike. Osim iskusne ekipe u ovom trenutku, to je tim koji je u poslednjih deset godina, tri proveo u najvišem rangu srpske košarke, ima tradiciju Prve B lige SFR Jugoslavije. Po tradiciji Jagodina je i najveći tim u plej ofu Prve regionalne lige.

Iako mlađi i sa manje bogatom istorijom, šabački tim je pokazao veći kvalitet od Jagodine do sada, pretrpeo samo dva poraza u svojoj grupi (Jagodina pet), od kojh jedan u potpuno nevažnom meču. Na domaćem terenu su bez greške, dok rivali na gostovanju imaju učinak 4:3. Pobeda Šapčana bi mogla i definitivno srušiti sve snove „ćurana“ o višem rangu, a možda i Ivanjica može, posle M015 da pobedi i Radnički na svom terenu i da treće kolo ovdašnji klub dočeka na vrhu.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa