3. mart 2022.3. mar 2022.
Derbi sezone
VATERPOLO: PRVA B LIGA (subota, 11:00)

Derbi sezone

Meč sirektnih rivala u borbi za prvo mesto. ŽAK ima iskustvo i bodove na svojoj strani, Sava želju za ostvarenjem sna. U prvom delu sezone u Kikindi domaćin slavio 12:8.
Malo ko je očekivao, ali je šabačka „Sava“ pokazala da nije iznenađenje, već iako najmlađi istovremeno jedan od najkvalitetnijih klubova Prve B lige. Igrama, rezultatima, preokretima protiv mnogo iskusnijih ekipa, Šapčani su zaslužili pravo da igraju meč sezone i derbi za viši rang na svom bazenu protiv prvog favorita lige i najiskusnije ekipe u rangu kikindskog ŽAK-a.

Osvajanjem boda protiv Singidunuma Sava je napravila veliki korak ka potvrdi drugog mesta, a ukoliko pobedi Kikindu, stiže i na pravo, uz meč više. ŽAK ima deset uzastopnih pobeda, počeo je sezonu porazom, a onda sve naredne mečeve rešio u svoju korist. Trenutno su jedini klub u Ligi koji ima u svojoj istoriji internacionalne nastupe, LEN kup, a u sastavu sada imaju igrače koji su igrali i regionalno takmičenje, poput nekadašnjeg igrača Šapca Budurina.

-Za njih je sve osim plasmana u Prvu A ligu neuspeh, mi nemamo taj vid pritiska. Izuzetan su tim, iskusan, svakako prvi favoriti za titulu i sigurno žele da je potvrde kod nas. Naš cilj nije da ih sprečavamo u tome, već da pružimo svoju najbolju igru i pokušamo da napravo iznenađenje i dodatno zakomplikujemo trku za peharom – rekao je trener „Save“ Nikola Car.

Kako je u Prvoj B ligi neparan broj ekipa, svaka je u jednom kolu slobodna. ŽAK je već imao kolo odmora, Savu to čeka u pretposlednjem kolu. Šapčani bi pobedom preuzeli prvo mesto, ali uz meč više, no do kraja Sava ima lakši raspored i timova sa začelja, dok Kikinđani moraju protiv odičnog Spartaka. Remi ili pobeda gostiju rešava dileme oko direktnog plasmana. Ovo bi mogao biti najvažniji vaterpolo meč sezone u Šapcu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa