24. mart 2022.24. mar 2022.
Gradski odbor subnora
Saopštenje

Gradski odbor subnora

Saopštenje povodom 24. godišnjice nelegitimnog i nelegalnog bombardovanja Jugoslavije – Srbije i Crne Gore
Na današnji dan 24. marta 1999. godine zasipali su nas bombama i otrovima najmoćnije sile na planeti, zločinačka osovina NATO - Amerika. Agresija na našu zemlju koja je trajala 78 dana postala je glavna pretnja svetskoj bezbednosti koja kršeći sve Rezolucije SB bez čije odluke su nas bombardovali, izvršili agresiju na našu malu zemlju.

Time su otvorili Pandorinu kutiju da se rat pokreće bez odobrenja SB UN. Time je severoatlantski pakt postao zločinačka organizacija koja treba biti kažnjena za sve zločine koje je počinila. Iza intervencije NATO-a stajala je velika gomila laži. O posledicama najbolje govore brojke jer su nam zatrovali zemlju, vodu, vazduh, čitavu prirodnu sredinu, zbog čega će naš narod patiti i plaćati životima hiljadama godina. Zbog čega imamo najveću stopu obolelih od kancera, preko 30.000 godišnje.
Na našu zemlju ovi zločinci su ispalili oko 60.199 hiljada raznih projektila, uglavnom svi zabranjeni prema rezoluciji 1996/16. projektili sa osiromašenim i obogaćanim uranijumom, oko 30 tona najvećim otrovom poznatim čoveku u obliku u kom je koršćen. Preko 38000 kasetnih bombi. Srušili 60 mostova, uništili 300 fabrika, pogodili 190 škola i 20 bolnica. Bombardovani aerodromi, verski objekti, televizije, vozovi sa civilima, rafinerije, trafo stanice i fabrike sa opasnim hemikalijama. Ubili su preko 2000 civila, 79-oro dece, sa više od 1200 aviona u oko 60 000 naleta. To je izazvalo da se 300 hiljada Srba i nealbanaca iseli sa KiM okupirajući taj deo naše zamlje.

Ovaj zločin koji nikada nisu platili, naš narod nikad ne može zaboraviti niti oprostiti. Posebno mi borci koji smo učesnici odbrane od agesije. A mnogi od nas su i položili svoje živote na braniku svoje otadžbine, kojima i ovim putem želimo da se duboko poklonimo. To nam je moralna obaveza i dužnost da čuvamo svoje slobodarske i herojske tradicije jer su one nerazdvojni deo naše baštine i naše istorije.
GRADSKI ODBOR SUBNOR-A ŠABAC

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa