31. mart 2022.31. mar 2022.
Provera za baraž
VATERPOLO: PRVA B LIGA

Provera za baraž

Spartak nažalost nije iznenadio u Kikindi i ŽAK je pred promocijom u Prvu A ligu. Prvi favorit pre početka će verovatno slaviti titulu, iako nije pokazao očekivanu dominaciju, jedan kiks mladih Šapčana je nekadašnjem učesniku LEN kupa omogućio prvu poziciju.

Do kraja sezone u Prvoj B ligi ostalo je još jedno kolo. Šapčani su favoriti protiv Banja Luke na gostovanju. Domaći su porazom od Košutnjaka u Beogradu izgubili svaku šansu za opstanak. Pobeda izabranika Nikole Cara verovatno neće biti dovoljna za prvo mesto, jer Kikinda gostuje Vračaru, ekipi bez takmiačrskog motiva, te je trijumf gostiju izvestan.

Sava je svakako prevazišla sva očekivanja ove sezone, međutim iako su planirali miran kraj sezone početkom aprila, dobrim igrama su obezbedili sebi malo više obaveza, ali i privilegiju da igraju najvažnije vaterpolo mečeve ove sezone u Šapcu.

Očekuje ih dvomeč protiv devetoplasirane ekipe Prve A lige za mesto u višem rangu. Dugo je na toj poziciji bio slavni Bečej, međutim Bečejci su obezbedili važne bodove, sada su na sigurnom, dok će u dokvalifikacije kruševačka Rasina.

Baraž je izvestan, ali dok ne bude potvrđen u taboru Save ne razmišljaju o tim duelima. Sledi im put u Banja Luku i borba za još jedan trijumf. Svakako će eventualni mečevi za Prvu A ligu biti poslastica za sve i jedno posebno iskustvo za igrače mahom sredoškolce uz ponekog osnovca u ligi sa seniorima gde u mnogim timovima igraju vaterpolisti čije karijere su počele pre rođenja mnogih prvotimaca Save.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa