21. april 2022.21. apr 2022.
Bogat program povodom Dana grada Šapca

Bogat program povodom Dana grada Šapca

Dan grada Šapca, 22. april obeležava se u znak sećanja na 1867. godinu kada su poslednji turski vojnici napustili tvrđavu i predali ključeve grada Lazaru Cukiću pešadijskom kapetanu i izaslaniku Kneza Mihaila Obrenovića.

Ove godine Dan grada Šapca biće obeležen brojnim kulturnim dešavanjima.

Četvrtak, 21. april
Narodni muzej organizuje izložbu ČALIĆ i SAVREMENICI, povodom 130 godina od rođenja slikara Stevana Čalića. Izložba je multimedijalna, pošto su pored Čalićevih dela u velikoj galeriji i njegovih savremenika u medijateci predviđeni i tribina i film o jugoslovenskim umetnicima koji su se u Čalićevo vreme školovali u Pragu.

Otvaranje izložbe je u 12 časova. Tribina i projekcija filma biće organizovani u narednim danima tokom trajanja izložbe.



Trg šabačkih žrtava - U otvorenoj galeriji na Trgu Aleksandra Delić, kao vođa projekta, i udruženja KOMBINART i UNŠ pripremaju veliku IZLOŽBU O DR DRAGI LjOČIĆ, obogaćenu pratećim instalacijama. Otvaranje izložbe je u 13.00 časova.

U Gradskoj kući / Šabačkom pozorištu (zavisno od vremena) – biće održana SVEČANA AKADEMIJA povodom Dana grada Šapca. Početak svečanosti je u 17.00 časova.



U hotelu Sloboda (sala Cer) biće održana premijera FILMA O DR DRAGI LjOČIĆ, prvoj ženi lekaru u Srbiji, velikoj humanistkinji. Početak premijere je u 19.00 časova.

Nedelja, 24. april
Uskršnji rok maraton u Kulturnom centru od 17 do 24 časova.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa