5. maj 2022.5. maj 2022.
Foto: KC

Foto: KC

Kulturni centar Šabac

Ciklus predavanja o Agati Kristi

U četvrtak, 28. aprila, u velikoj sali Kulturnog centra održano je prvo tematsko predavanje pod nazivom „Upoznajemo Agatu“ Nataše Marjanović, doktorantkinja studija kulture Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

-Nataša je vrlo suptilno uvela publiku kroz pojam priče koja je stara koliko i čovek, citirajući najpre prolog iz knjige „Agatina autobiografija“, jer ovo delo mnogi smatraju krunom njenog književnog opusa.

Govorila je o posebnosti ovog dela u odnosu na druge knjige. Autobiografija sadrži njene memoare i njena razmišljanja o životu, uključujući najvećim delom njenu plodonosnu spisateljsku karijeru. Tok predavanja je veoma zaokupio pažnju publike dok nas je Nataša sugestivno i hronološki uvodila u svet odrastanja najpopularnije žene krimi romana i priča, o njenim literarnim putovanjima, biografskim zanimljivostima, pozorištu, inspiraciji, stilu pisanja...

Zaokruživši priču prvog tematskog poglavlja o Agati Kristi, sa nestrpljenjem čekamo sledeće Natašino predavanje, da se zajedno otisnemo u svet Agatinih misterioznih priča – poručuju iz Kulturnog centra.
KC

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa