2. jun 2022.2. jun 2022.
Snovi o zlatu – ŽRK Medicinar (Ž 16), (foto: ŽRK Medicinar fb strana)

Snovi o zlatu – ŽRK Medicinar (Ž 16), (foto: ŽRK Medicinar fb strana)

RUKOMET: PRVENSTVO SRBIJE (Ž 16)

Šabac ponovo domaćin

Posle tri godine ponovo završnica u Šapcu. Domaćin ovog puta hala „Zorka“. Medicinar jedan od favorita, ali upitan sastav. Dvanaest najboljih ekipa
Pre tri leta, u junu 2019. godina, sala Gimnazije ugostila je 12 najboljih rukometnih ekipa u Srbiji u kategoriji kadetkinja, a titulu šampiona na kraju u svom gradu sačuvala je ondašnja generacija Medicinara čije igračice danas čine okosnicu seniorske ekipe. Ponovo je Šabac domaćin, ovaj put će najbolji u Srbiji igrati u hali „Zorka“ i nadamo se da će to biti jedina promena u odnosu na 2019. godinu.

Nova generacija šabačkih rukometašica dominantno je osvojila Ligu centralne Srbije i svakako želi da ponovi u svom gradu uspeh ekipe iz 2019. godine. Od 3. do 5. juna put do titule vodi kroz najpre dva meča u grupi, potom, u slučaju osvajanja grupe, kroz polufinale i finale. Vladimir Pavlović predvodi ekipu koja je jedan od favorita, no neće nisu samo rivali briga, već i povrede.

-Jana Đukanović je povređena, Tamara Mandić još nije sanirala tešku povredu od zime, na poslednjem meču seniorki je povredu pretrpela Aleksandra Vasić. Obećavam da ćemo se boriti i da ciljamo najviši plasman, nadam se da će nas pratiti navijači, što je izuzetno važno posebno u mlađim kategorijama i da ćemo zaslužiti njihovu podršku. Ovo će biti do sada najizjednačenija završnica – istakao je Pavlović.
Tokom tri dana u hali Zorka će biti odigrane 24 utakmice. Petak i subota prepodne su rezervisan za takmičenje po grupama. Mečevi za plasman i polufinala gde će nastupati pobednici četiri grupe biće u subotu popodne, dok su finale i mečevi za ostale pozicije u nedelju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa