30. jun 2022.30. jun 2022.
Tačka do avgusta
FUDBAL: KRAJ SEZONE 2021/22.

Tačka do avgusta

Četiri predstavnika Mačve u drugom i trećem rangu. Manje timova Okruga u zonskom rangu. Nekoliko odustajanja od takmičenja
Baražom za popunu Kolubarsko-mačvanske zone završena je fudbalska sezona 2021/22. bar za ovo područje. Neuspehom Hajduk Stanka u dvomeču protiv Osečine, gde je presudio gol u gostima Osečana, u niži rang su ispali i Radnički Koceljeva, odnosno Sloga Matijevac.

Mačvanski okrug neće imati superligaša naredne sezone, no nije ni izgubio na brojnosti u drugom i trećem rangu. Mačva i Loznica će igrati i u sledećoj sezoni u Prvoj ligi Srbije, dok će u Srpskoj ligi, kao i prethodne, nastupati Mačva iz Bogatića, odnosno Rađevac Krupanj. Okrug će imati manje predstavnika u Kolubarsko-mačvanskoj zoni. Takmičenje je u protekloj napustila Sloga iz Bogosavca već na polovini, a iz lige je ispala i Drina iz Ljubovije, dok je novi zonaš iz Mačve Radnički Klupci. Drugo mesto je popunila OFK Osečina, član kolubarskog okruga. Mladost Prnjavor, Cer Petkovica, Jedinstvo Vladimirci i Borac Lešnica su zadržali status zonaša.

Šampioni nižih rangova pod ingerencijom FS Mačvanskog okruga su: Radnički Klupci (Okružna liga), Mladi borac (MOL Mačva), Jevremovac (MOL Pocerina) i Antimon (MOL Jadar). Na opštinskom nivou su pehar zaslužili: Zadrugar (OL Mačva), Bair (OL Bogatić), Mišar (OL Pocerina), Bobovik (OL Vladimirci), Hajduk Ribarica (OL Loznica) i Azbukovica (OL Ljubovija).

Takmičenje nisu okončali, odnosno lige su napustili, uz Slogu iz Bogosavca i Mladost (DD), tim koji je pre dve godine igrao u zonskom rangu, dok poslednja tri kola svoje duele nije odigrala ni Sloga iz Duvaništa. Zvanično lige su u najnižem rangu napustili: POFK Letnjikovac, Džemerovac Ribari, Pocerina Jevremovac (svi OL Mačva).

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa