14. jul 2022.14. jul 2022.
Nova generacija šampiona – VK Šabac (2011): foto: VK Šabac fb

Nova generacija šampiona – VK Šabac (2011): foto: VK Šabac fb

VATERPOLO: VK ŠABAC 2011

Nova šampionska generacija

Još jedni zlatni momci šabačkog vaterpola. Peta generacija u vrhu Srbije. Dominantno do finala, još dominantnije u meču za titulu. Maksimalan učinaka na državnoj završnici. Šabački vaterpolo najuspešniji kod mlađih kategorija u ovoj sezoni
Vaterpolo je sport koji je u Šapcu doživeo verovatno najbrži napredak. Pre sedam godina malo ko je, van poznavalaca sporta, znao da Vaterpolo klub „Šabac“ postoji, jer je svoje utakmice igrao kao domaćin na različitim bazenima u nedostatku zatvorenog u svom gradu, a danas je šabački vaterpolo sačinjen od seniora, učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona, pre tri godine šampiona Srbije, drugog tima koji igra drugi rang takmičenja Prvu A ligu, kao i mlađih kategorija koje su najsupešnije u Srbiji. Generacije 2008, 2009, 2010. su šampiini, pobednici Kupa, 2006. godište je vicešampion Srbije, svaka od pomenutih je uspehe ponavljala od prve godine takmičenja, a sada je stvorena još jedna šampionska generacija, momci rođeni 2011. godine!

U prvoj takmičarskoj sezoni igrači koje su predvodili Milivoj Branković i Dušan Mihailović uspeli su da dominanto prođu kroz sve faze Prvenstva Srbije, a onda na finalnom turniru dominiraju do nivoa divljenja prisutnih na bazenu u Kragujevcu. Najpre su u grupnoj fazi nadigrali Vojvodinu 6:2, potom obrenovački TENT 7:2, a u odlučujućem meču za prvo mesto u A grupi i finale „razbijen“ je domaćin, Radnički, 14:3. Zakazano je finale protiv Partizana, najvećeg kluba u Srbiji. Pre finalnog turnira, u velikom stilu su pobeđivali na polufinalnom savladavši: Taš 35:0, Zemun 13:1, Valjevo 14:3, Savu 18:2.

Finale je duel dve najbolje ekipe, uvek postoji pretpostavka neizvesnosti, ali su šabački budući vaterpolo asovi učinili da meč bude lep, atraktivan, ali jednostran, bez neizvesnosti. Pobedili su Partizan 8:1. Još jedan šampionski pehar je u vitrinama kluba. Samo u toku 2022. Šabac je dobio šampiona u generaciji 2010, vicešampiona 2006. godište, a 2008. godište (trostruki uzastopniu šampion) petposlednjeg vikenda jula očekuje finalni turnir gde brani titulu. Pobednici Kupa već jesu. Odlukom VSS generacija 2009. se ne takmiči, dok za 2007. godište već dugo nema zvaničnih nadmetanja, ali je Šabac osvajao sve turnire za taj uzrast.

Šabački vaterpolo je, sada je već izvesno, najuspešniji u Srbiji kada govorimo o mlađim kategorijama, a prema dostupnim podacima ne pamti se u ovom veku da je jedna ekipa imala ovaj broj šampionskih generacija.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa