14. jul 2022.14. jul 2022.
Korak do titule (foto: VKŠ)

Korak do titule (foto: VKŠ)

VATERPOLO: GENERACIJA 2008

Dva tima u finalu

Generacija 2008. šabačkog vaterpola već je poznata kao jedna od najdominantnijih u ovom veku u srpskom trofejnom sportu. Od prvog takmičarskog duela ne znaju za poraz, osvojili su do sada sedam od sedam mogućih trofeja, svaki Kup i svako Prvenstvo, a za poraz ne znaju ni ove sezone. Ponovo pod imenom Sava sa maksimalnim učunkom i maksimalnim brojem bodova plasirali se na završni turnir Prvenstva Srbije. Na polufinalnom turniru u Beogradu savladali su tri rivala: Partizan 11:6, Novi Beograd 10:6 i Spartak Prozivku 16:1. Kao prvi su izborili plasman na finalni turnir i preneli maksimalna četiri boda.
Šabački vaterpolo je jedinstven i ovog leta po tome što neće samo jedna, već dve ekipe igrati na završnom turniru. Ove sezone nema takmičenja za 2009. godište, te su momci godinu dana mlađi od svih rivala, neki igrači i dve godine mlađi, nastupali za Šabac i uprkos tom minusu u godinama izborili plasman na finalni turnir osvojivši treće mesto u Novom Sadu na polufinalnom turniru. Među šest najboljih u Srbiji odvela ih je pobeda protiv Taša 8:7, a poraženi su od Zemuna i Vojvodine.

foto: VK Šabac


Domaćin finalnog turnira je Beograd, odnosno VK Partizan, a uz dve šabačke ekipe i domaćina, nastupaju još: Vojvodina, Zemun i Novi Beograd. Vojvodina i Sava imaju maksimalan broj bodova, četiri i verovatno će direktan duel odlučiti o šampionu. Dva boda su doneli Zemun i Partizan, dok Šabac i Novi Beograd nemaju bodova na startu. Turnir je zakazan za 24. i 25. jul na Banjici.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa